Abelkader Benali geraakt door verhaal van Mo Farah: "Het is hartverscheurend"

Abelkader Benali geraakt door verhaal van Mo Farah: "Het is hartverscheurend"

Woensdag 13 juli 2022 om 07:28

De Britse hardlooplegende Mo Farah biechtte dinsdag zijn ware verleden op: hij heet helemaal geen Mo Farah en is door een mensensmokkelaar, die hem uitbuitte, naar Groot-Brittannië gebracht. Schrijver Abdelkader Benali, zelf hardloopliefhebber, is geraakt door het verhaal van Farah: "Het is hartverscheurend."

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van dinsdag 12 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

<em>Abelkader Benali</em> geraakt door verhaal van <em>Mo Farah</em>: &quot;Het is hartverscheurend&quot; De Britse hardlooplegende Mo Farah biechtte dinsdag zijn ware verleden op: hij heet helemaal geen Mo Farah en is door een mensensmokkelaar, die hem uitbuitte, naar Groot-Brittannië gebracht. Schrijver Abdelkader Benali, zelf hardloopliefhebber, is geraakt door het verhaal van Farah: "Het is hartverscheurend." Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van dinsdag 12 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken bij Gids.tv. Beter levenVolgens Benali is het verhaal van Farah het verhaal van duizenden vluchtelingen. Ze worden als kind de wijde wereld in gestuurd door hun ouders in de hoop op een beter leven, maar in veel gevallen gaat dat niet goed. "Het had ook verkeerd kunnen aflopen met hem," aldus Benali. Een gymleraar op de middelbare school bleek de reddende engel van Farah te zijn. Bekijk het fragment uit Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Abelkader Benali geraakt door verhaal van Mo Farah: "Het is hartverscheurend"

Beter leven
Volgens Benali is het verhaal van Farah het verhaal van duizenden vluchtelingen. Ze worden als kind de wijde wereld in gestuurd door hun ouders in de hoop op een beter leven, maar in veel gevallen gaat dat niet goed. "Het had ook verkeerd kunnen aflopen met hem," aldus Benali. Een gymleraar op de middelbare school bleek de reddende engel van Farah te zijn.

Bekijk het fragment uit Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's