Minister Van der Wal over nóg strenger stikstofbeleid: 'Ik maak me ook zorgen'

Minister Van der Wal over nóg strenger stikstofbeleid: 'Ik maak me ook zorgen'

Vrijdag 2 september 2022 om 13:01

Het bericht dat het stikstofbeleid mogelijk nóg strenger moet worden, zorgt bij veel boeren voor nog meer zorgen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat bepaalde soorten natuur gevoeliger voor stikstof zijn dan eerder werd gedacht. Minister Christianne van der Wal begrijpt de zorgen van de boeren. “Dat snap ik enorm. Er is al heel veel onrust. Ik maak me er ook zorgen over. Wat betekent dit voor al die natuurgebieden?”, aldus Van der Wal. Volgens haar moeten we vooral de ‘rust bewaren’ en eerst kijken wat dit precies voor Nederland betekent. “Dat wil ik vooral ook samendoen met de boeren.”

Bekijk de beelden van Hart Van Nederland in de video hieronder. Heb je Hart Van Nederland gemist? Je kunt elke aflevering terugkijken bij Gids.tv.

Minister Van der Wal over nóg strenger <em>stikstofbeleid</em>: 'Ik maak me ook zorgen' Het bericht dat het stikstofbeleid mogelijk nóg strenger moet worden, zorgt bij veel boeren voor nog meer zorgen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat bepaalde soorten natuur gevoeliger voor stikstof zijn dan eerder werd gedacht. Minister Christianne van der Wal begrijpt de zorgen van de boeren. “Dat snap ik enorm. Er is al heel veel onrust. Ik maak me er ook zorgen over. Wat betekent dit voor al die natuurgebieden?”, aldus Van der Wal. Volgens haar moeten we vooral de ‘rust bewaren’ en eerst kijken wat dit precies voor Nederland betekent. “Dat wil ik vooral ook samendoen met de boeren.” Bekijk de beelden van Hart Van Nederland in de video hieronder. Heb je Hart Van Nederland gemist? Je kunt elke aflevering terugkijken bij Gids.tv. Wybren van Haga over energieprijzen: "Ik kan dat moeilijk betalen met een Kamer-salaris" (video) Bekijk deze video » Nieuwsuur: boeren putten hoop uit innovaties, maar de praktijk valt tegen (video) Bekijk deze video »
Politiek :

Actuele video's

Meer actuele video's