Samenvatting kwalificatie Formule 1 GP van Nederland 2022

Samenvatting kwalificatie Formule 1 GP van Nederland 2022

Zaterdag 3 september 2022 om 18:39

Samenvatting <em>kwalificatie</em> Formule 1 <em>GP van Nederland</em> 2022 Werkt de video hierboven niet? Bekijk dan de samenvatting via YouTube. Hierboven zie je de Formule 1 kwalificatie van de Grand Prix van Nederland op Zandvoort. Max Verstappen kende wat problemen tijdens de eerste vrije training en moest in de overige trainingen de Ferrari’s voor zich laten. In de kwalificatie was Max weergaloos. Max start tijdens de race vanaf pole naast Leclerc. Q1Max reed in het begin van Q1 één rondje en klokte de snelste tijd. Hamilton volgde op gepaste afstand en Tsunoda klokte de derde tijd. De eerste uitvallers zijn, Latifi, Vettel, Ricciardo, Magnussen en Bottas Q2Met een gebruikt setje banden reed Max één rondje en klokte hij een derde tijd. Sainz klokte de snelste tijd gevolgd door Russel. Q3Max Verstappen was weergaloos in de late ronde. Max klokte de snelste tijd en start morgen naast Leclerc op de eerste startrij. In de laatste ronde vlak nadat Verstappen was gefinisht verloor Perez de controle over zijn auto en zorgde voor een gele vlag. PoleDe pole is voor de tweede keer op een rij voor Max Verstappen. Uitslag kwalificatie Max Verstappen Charles Leclerc Carlos Sainz Lewis Hamilton Sergio Perez Lando Norris George Russel Mick Schumacher Yuki Tsunoda Lance Stroll Pierre Gasly Esteban Ocon Fernando Alonso Guanyu Zhou Alexander Albon Valtteri Bottas Kevin Magnussen Daniel Ricciardo Sebastian Vettel Nicholas Latifi Lance Stroll Bekijk hier meer video's van de GP van Nederland Bekijk ook Samenvatting tweede vrije training Formule 1 GP van Zandvoort (video) Bekijk deze video » Samenvatting eerste vrije training Formule 1 GP van Zandvoort (video) Bekijk deze video » Samenvatting derde vrije training Formule 1 GP van Zandvoort (video) Bekijk deze video »
Formule 1 :
Samenvatting kwalificatie Formule 1 GP van Nederland 2022

Werkt de video hierboven niet? Bekijk dan de samenvatting via YouTube.

Hierboven zie je de Formule 1 kwalificatie van de Grand Prix van Nederland op Zandvoort. Max Verstappen kende wat problemen tijdens de eerste vrije training en moest in de overige trainingen de Ferrari’s voor zich laten. In de kwalificatie was Max weergaloos. Max start tijdens de race vanaf pole naast Leclerc.

Q1
Max reed in het begin van Q1 één rondje en klokte de snelste tijd. Hamilton volgde op gepaste afstand en Tsunoda klokte de derde tijd. De eerste uitvallers zijn, Latifi, Vettel, Ricciardo, Magnussen en Bottas

Q2
Met een gebruikt setje banden reed Max één rondje en klokte hij een derde tijd. Sainz klokte de snelste tijd gevolgd door Russel.

Q3
Max Verstappen was weergaloos in de late ronde. Max klokte de snelste tijd en start morgen naast Leclerc op de eerste startrij. In de laatste ronde vlak nadat Verstappen was gefinisht verloor Perez de controle over zijn auto en zorgde voor een gele vlag.

Pole
De pole is voor de tweede keer op een rij voor Max Verstappen.

Uitslag kwalificatie

  1. Max Verstappen
  2. Charles Leclerc
  3. Carlos Sainz
  4. Lewis Hamilton
  5. Sergio Perez
  6. Lando Norris
  7. George Russel
  8. Mick Schumacher
  9. Yuki Tsunoda
  10. Lance Stroll
  11. Pierre Gasly
  12. Esteban Ocon
  13. Fernando Alonso
  14. Guanyu Zhou
  15. Alexander Albon
  16. Valtteri Bottas
  17. Kevin Magnussen
  18. Daniel Ricciardo
  19. Sebastian Vettel
  20. Nicholas Latifi
  21. Lance Stroll

Bekijk hier meer video's van de GP van Nederland

Actuele video's

Meer actuele video's