Peter Heijkoop hekelt energiebeleid kabinet: "Ad hoc brandjes blussen en pleisters plakken"

Peter Heijkoop hekelt energiebeleid kabinet: "Ad hoc brandjes blussen en pleisters plakken"

Woensdag 14 september 2022 om 08:31

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van dinsdag 13 september. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

<em>Peter Heijkoop</em> hekelt energiebeleid kabinet: &quot;Ad hoc brandjes blussen en pleisters plakken&quot; Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van dinsdag 13 september. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. Peter Heijkoop is voorzitter van de tak "commissieparticipatie en schuldhulpverlening" bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Een veel saaiere taakomschrijving zul je niet snel vinden, maar in deze tijden van inflatie en extreem hoge gasrekeningen heeft Heijkoop juist veel te doen. Zo zijn er flinke gesprekken gaande tussen energiemaatschappijen en het kabinet, waar Rob Jetten als minister voor Klimaat en Energie al het één en ander over heeft losgelaten. Volgens Heijkoop heeft Jetten echter ook veel niet gezegd. "Het is elke keer ad hoc brandjes blussen en pleisters plakken." Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Peter Heijkoop hekelt energiebeleid kabinet: "Ad hoc brandjes blussen en pleisters plakken"

Peter Heijkoop is voorzitter van de tak "commissieparticipatie en schuldhulpverlening" bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Een veel saaiere taakomschrijving zul je niet snel vinden, maar in deze tijden van inflatie en extreem hoge gasrekeningen heeft Heijkoop juist veel te doen. Zo zijn er flinke gesprekken gaande tussen energiemaatschappijen en het kabinet, waar Rob Jetten als minister voor Klimaat en Energie al het één en ander over heeft losgelaten. Volgens Heijkoop heeft Jetten echter ook veel niet gezegd. "Het is elke keer ad hoc brandjes blussen en pleisters plakken."

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's