Zien: minister Liesje Schreinemacher legt uit waarom Nederland helpt bij berging olietanker

Zien: minister Liesje Schreinemacher legt uit waarom Nederland helpt bij berging olietanker

Vrijdag 23 september 2022 om 08:12

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van donderdag 22 september. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

Zien: minister <em>Liesje Schreinemacher</em> legt uit waarom Nederland helpt bij berging olietanker Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van donderdag 22 september. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. Voor de kust van Jemen ligt een olietanker die - wanneer nu niet ingegrepen wordt - een enorme milieuramp kan veroorzaken. Buurland Saoedi-Arabië wordt in de woorden van Op1-presentator Sven Kockelmann "schathemeltjerijk" van het winnen van olie, maar toch moet Nederland met 15 miljoen euro bijspringen om de tanker te bergen. Liesje Schreinemacher, minister voor Ontwikkelingssamenwerking, probeert uit te leggen waarom ons belastinggeld naar deze operatie gaat. Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Zien: minister Liesje Schreinemacher legt uit waarom Nederland helpt bij berging olietanker

Voor de kust van Jemen ligt een olietanker die - wanneer nu niet ingegrepen wordt - een enorme milieuramp kan veroorzaken. Buurland Saoedi-Arabië wordt in de woorden van Op1-presentator Sven Kockelmann "schathemeltjerijk" van het winnen van olie, maar toch moet Nederland met 15 miljoen euro bijspringen om de tanker te bergen. Liesje Schreinemacher, minister voor Ontwikkelingssamenwerking, probeert uit te leggen waarom ons belastinggeld naar deze operatie gaat.

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's