Documentaire Rampvlucht: ‘Men wilde niet de waarheid weten maar een boek sluiten’

Documentaire Rampvlucht: ‘Men wilde niet de waarheid weten maar een boek sluiten’

Maandag 3 oktober 2022 om 12:45

Bekijk hier beelden van de dramaserie Rampvlucht.

Sinds donderdag kun je op NPO 1 kijken naar de dramaserie Rampvlucht, maar aanstaande woensdag wordt ook een documentaire uitgezonden met dezelfde titel. 4 oktober was het precies dertig jaar geleden dat een Boeing 747-vrachtvliegtuig van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al neerstortte op een flat in de Bijlmer.

Lees verder onder de video.

Documentaire <em>Rampvlucht</em>: ‘Men wilde niet de waarheid weten maar een boek sluiten’ Bekijk hier beelden van de dramaserie Rampvlucht. Sinds donderdag kun je op NPO 1 kijken naar de dramaserie Rampvlucht, maar aanstaande woensdag wordt ook een documentaire uitgezonden met dezelfde titel. 4 oktober was het precies dertig jaar geleden dat een Boeing 747-vrachtvliegtuig van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al neerstortte op een flat in de Bijlmer. Lees verder onder de video. Journalisten blikken terug op vliegrampEr bleef jarenlang veel onduidelijk rond de ramp, bijvoorbeeld over de lading van het vliegtuig en de beruchte mannen met witte pakken. In de documentaire blikken onder anderen journalisten Vincent Dekker en Joost Oranje, oud-politici Rob Oudkerk en Rob van Gijzel, dominee Otto Ruff en nabestaande mevrouw Batista en haar zoon Ramon terug op de ramp. “Men heeft niet de waarheid willen weten maar men heeft een boek willen sluiten”, zegt Dekker. Bekijk de beelden van de documentaire Rampvlucht hieronder. De documentaire Rampvlucht is woensdag 5 oktober om 22.20 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Rampvlucht terugkijken bij Gids.tv. Op1 over de enorme impact van de Bijlmerramp: 'Ik ging na tien jaar pas weer leven' Bekijk deze video » Zondag in Rampvlucht: Wat zat er nu echt in het El Al vliegtuig? (video) Bekijk deze video »

Journalisten blikken terug op vliegramp
Er bleef jarenlang veel onduidelijk rond de ramp, bijvoorbeeld over de lading van het vliegtuig en de beruchte mannen met witte pakken. In de documentaire blikken onder anderen journalisten Vincent Dekker en Joost Oranje, oud-politici Rob Oudkerk en Rob van Gijzel, dominee Otto Ruff en nabestaande mevrouw Batista en haar zoon Ramon terug op de ramp. “Men heeft niet de waarheid willen weten maar men heeft een boek willen sluiten”, zegt Dekker.

Bekijk de beelden van de documentaire Rampvlucht hieronder.

De documentaire Rampvlucht is woensdag 5 oktober om 22.20 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Rampvlucht terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's