RTL Nieuws: Brazilianen willen hun iconische voetbalshirt niet meer dragen (video)

RTL Nieuws: Brazilianen willen hun iconische voetbalshirt niet meer dragen (video)

Zaterdag 15 oktober 2022 om 18:01

<em>RTL Nieuws</em>: <em>Brazilianen</em> willen hun iconische voetbalshirt niet meer dragen (video) Het is verkiezingstijd in Brazilië en inmiddels heeft het kanariegele iconische voetbalshirt een politieke betekenis gekregen. Veel Brazilianen willen er absoluut niet meer mee gezien worden. Renate, Braziliaanse in Nederland legt uit waarom: "Het Braziliaanse shirt was altijd een symbool om trots op te zijn." Zij vervolgt: "Het shirt is nu een symbool van ultrarechts." Zij durft het niet meer te dragen omdat ze bang is dat mensen denken dat zij Bolsonaro, de huidige president steunt. Zijn linkse uitdager Lula da Silva wil het symbool weer 'terugpakken' voor iedereen. Bekijk de video van RTL Nieuws hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van RTL Nieuws terugkijken op Gids.tv.
Nieuws :
RTL Nieuws: Brazilianen willen hun iconische voetbalshirt niet meer dragen (video)

Het is verkiezingstijd in Brazilië en inmiddels heeft het kanariegele iconische voetbalshirt een politieke betekenis gekregen. Veel Brazilianen willen er absoluut niet meer mee gezien worden. Renate, Braziliaanse in Nederland legt uit waarom: "Het Braziliaanse shirt was altijd een symbool om trots op te zijn." Zij vervolgt: "Het shirt is nu een symbool van ultrarechts." Zij durft het niet meer te dragen omdat ze bang is dat mensen denken dat zij Bolsonaro, de huidige president steunt. Zijn linkse uitdager Lula da Silva wil het symbool weer 'terugpakken' voor iedereen.

Bekijk de video van RTL Nieuws hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van RTL Nieuws terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's