Op1: Corinne Ellemeet (GL) komt met plan voor bestrijding endometriose (video)

Op1: Corinne Ellemeet (GL) komt met plan voor bestrijding endometriose (video)

Maandag 17 oktober 2022 om 23:44

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 17 oktober. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

Tekst gaat verder onder de video.

<em>Op1</em>: Corinne Ellemeet (GL) komt met plan voor bestrijding <em>endometriose</em> (video) Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 17 oktober. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. Tekst gaat verder onder de video. Kamerlid van GroenLinks Corinne Ellemeet komt met een nationaal actieplan voor de bestrijding van endometriose, waar radio-dj Angelique Houtveen aan lijdt. Samen zijn te gast om te vertellen waarom het zo belangrijk is dat hier meer aandacht voor komt. Bij endometriose zit er weefsel (slijmvlies) dat normaal gesproken aan de binnenkant van de baarmoeder zit, buiten de baarmoeder. Dat zorgt voor heftige gezondheidsklachten, gecombineerd met veel pijn. Ellemeet: 'Een gemiddelde diagnose duurt acht jaar. Ze vallen veertig dagen per jaar uit, dan kunnen ze gewoon niet werken.' Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Op1: Corinne Ellemeet (GL) komt met plan voor bestrijding endometriose (video)

Kamerlid van GroenLinks Corinne Ellemeet komt met een nationaal actieplan voor de bestrijding van endometriose, waar radio-dj Angelique Houtveen aan lijdt. Samen zijn te gast om te vertellen waarom het zo belangrijk is dat hier meer aandacht voor komt. Bij endometriose zit er weefsel (slijmvlies) dat normaal gesproken aan de binnenkant van de baarmoeder zit, buiten de baarmoeder. Dat zorgt voor heftige gezondheidsklachten, gecombineerd met veel pijn. Ellemeet: 'Een gemiddelde diagnose duurt acht jaar. Ze vallen veertig dagen per jaar uit, dan kunnen ze gewoon niet werken.'

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's