Nederlands-Aziatische Roosmarijn Wind emotioneel door docu: 'Lastig om over te praten'

Nederlands-Aziatische Roosmarijn Wind emotioneel door docu: 'Lastig om over te praten'

Monday 7 November 2022 om 08:46

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Renze op zondag van zondag 6 november. Je kunt ook de hele uitzending van Renze op zondag terugkijken bij Gids.tv.

Nederlands-Aziatische <em>Roosmarijn Wind</em> emotioneel door docu: 'Lastig om over te praten' Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Renze op zondag van zondag 6 november. Je kunt ook de hele uitzending van Renze op zondag terugkijken bij Gids.tv. Afgelopen woensdag (2 november) was de documentaire Hanky Panky Goodbye van Roosmarijn Wind te zien op NPO 3. In deze docu wilde ze afrekenen met het racisme dat veel Nederlands-Aziatische mensen ten deel valt - getypeerd door het verjaardagsliedje 'Hanky Panky Shanghai', compleet met denigrerende gebaren. Na het zien van een fragment in Renze op zondag wordt Wind opnieuw emotioneel, omdat ze ziet hoeveel het met haar heeft gedaan; ze droeg zelfs een zonnebril om haar ogen te verbergen. "Ik vind het nog steeds lastig om over te praten," vertelt ze. Bekijk het fragment uit Renze op zondag hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Renze terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Nederlands-Aziatische Roosmarijn Wind emotioneel door docu: 'Lastig om over te praten'

Afgelopen woensdag (2 november) was de documentaire Hanky Panky Goodbye van Roosmarijn Wind te zien op NPO 3. In deze docu wilde ze afrekenen met het racisme dat veel Nederlands-Aziatische mensen ten deel valt - getypeerd door het verjaardagsliedje 'Hanky Panky Shanghai', compleet met denigrerende gebaren. Na het zien van een fragment in Renze op zondag wordt Wind opnieuw emotioneel, omdat ze ziet hoeveel het met haar heeft gedaan; ze droeg zelfs een zonnebril om haar ogen te verbergen. "Ik vind het nog steeds lastig om over te praten," vertelt ze.

Bekijk het fragment uit Renze op zondag hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Renze terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's