Sophie Hermans (VVD) in Hart van Nederland over spreidingswet asielzoekers: "Het was een pittig gesprek"

Sophie Hermans (VVD) in Hart van Nederland over spreidingswet asielzoekers: "Het was een pittig gesprek"

Dinsdag 8 november 2022 om 19:34

<em>Sophie Hermans (VVD)</em> in <em>Hart van Nederland</em> over spreidingswet <em>asielzoekers</em>: &quot;Het was een pittig gesprek&quot; Sophie Hermans vond het een pittig gesprek met de Tweede Kamerfractie van de VVD. Dat het pittig was, benadrukte en herhaalde zij tot drie keer toe in gesprek met Hart van Nederland. Volgens Mark Rutte was weliswaar de 'spreidingswet asielzoekers', die gemeenten kan dwingen asielzoekers op te vangen, de aanleiding voor het pittige gesprek. Het overleg ging wat hem betreft vooral over de hoge asielinstroom. Hoe het ook zij, een potentiële kabinetscrisis is voorlopig afgewend. Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Zie: er heerst angst voor de asielboot in Nieuwegein (PowNews) Bekijk deze video » Joeri Kapteijns (COA) luidt de noodklok in Op1: 'Gevluchte kinderen helemaal alleen' Bekijk deze video » Mona Keijzer over instroom asielzoekers: 'Dit houden we niet vol!' (HLF8) Bekijk deze video »
Nieuws :

Sophie Hermans vond het een pittig gesprek met de Tweede Kamerfractie van de VVD. Dat het pittig was, benadrukte en herhaalde zij tot drie keer toe in gesprek met Hart van Nederland. Volgens Mark Rutte was weliswaar de 'spreidingswet asielzoekers', die gemeenten kan dwingen asielzoekers op te vangen, de aanleiding voor het pittige gesprek. Het overleg ging wat hem betreft vooral over de hoge asielinstroom. Hoe het ook zij, een potentiële kabinetscrisis is voorlopig afgewend.

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's