Het Achterhuis van Rotterdam: hier zaten Joodse echtparen jarenlang ondergedoken

Het Achterhuis van Rotterdam: hier zaten Joodse echtparen jarenlang ondergedoken

Vrijdag 16 december 2022 om 13:35

Woensdag was op NPO 2 de bijzondere documentaire Het Achterhuis van Rotterdam te zien. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zaten drie Joodse Rotterdamse echtparen jarenlang in de Breepleinkerk ondergedoken. In beelden is te zien dat op deze plek nog gebruiksvoorwerpen van die tijd worden gevonden, zoals een pak matzes en een blik zalm.

Bekijk het fragment van Het Achterhuis van Rotterdam hieronder. Je kunt Het Achterhuis van Rotterdam terugkijken bij Gids.tv.

<em>Het Achterhuis van Rotterdam</em>: hier zaten Joodse echtparen jarenlang ondergedoken Woensdag was op NPO 2 de bijzondere documentaire Het Achterhuis van Rotterdam te zien. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zaten drie Joodse Rotterdamse echtparen jarenlang in de Breepleinkerk ondergedoken. In beelden is te zien dat op deze plek nog gebruiksvoorwerpen van die tijd worden gevonden, zoals een pak matzes en een blik zalm. Bekijk het fragment van Het Achterhuis van Rotterdam hieronder. Je kunt Het Achterhuis van Rotterdam terugkijken bij Gids.tv. Sander de Kramer in Op1 over Oekraïne: "Een van de ergste winters sinds de Tweede Wereldoorlog" Bekijk deze video » Oranjewinter: Johan Derksen en Angela de Jong vinden slavernij-excuses onzin Bekijk deze video »

Actuele video's

Meer actuele video's