De kijk van Koolhoven gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De kijk van Koolhoven gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De kijk van Koolhoven gemist? Bekijk hier de hele uitzending De voorlopig laatste aflevering van De kijk van Koolhoven gaat over waanzin in films. Want, volgens Koolhoven, 'is waanzin enorm interessant voor film'. Er zijn jaren aan voorbeelden over dit onderwerp. JokerWaanzin is volgens Koolhoven ook een doel om 'de maatschappij te bekritiseren'. Is het namelijk wel allemaal zo normaal? Een goed voorbeeld hiervan is de grootste maniak uit de comicbook film historie: The Joker, die door Jack Nicholson, Heath Ledger en in de recente film (Joker, 2019) door Joachim Phoenix. Oorlog en samenlevingVerder zien we in deze aflevering de gekmakende oorlog in The Deer Hunter (1978) met De Niro en Christopher Walken én de briljante psychopaat en seriemoordenaar Hannibal Lector in The Silence of the Lambs (1991), meesterlijk geportretteerd door Anthony Hopkins.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Vrijdag 23 december 2022 om 21:35

De voorlopig laatste aflevering van De kijk van Koolhoven gaat over waanzin in films. Want, volgens Koolhoven, 'is waanzin enorm interessant voor film'. Er zijn jaren aan voorbeelden over dit onderwerp.

Joker
Waanzin is volgens Koolhoven ook een doel om 'de maatschappij te bekritiseren'. Is het namelijk wel allemaal zo normaal? Een goed voorbeeld hiervan is de grootste maniak uit de comicbook film historie: The Joker, die door Jack Nicholson, Heath Ledger en in de recente film (Joker, 2019) door Joachim Phoenix.

Oorlog en samenleving
Verder zien we in deze aflevering de gekmakende oorlog in The Deer Hunter (1978) met De Niro en Christopher Walken én de briljante psychopaat en seriemoordenaar Hannibal Lector in The Silence of the Lambs (1991), meesterlijk geportretteerd door Anthony Hopkins.

Bekijk hier alle video's en artikelen van De Kijk van Koolhoven

Actuele video's

Meer actuele video's