Van onschatbare waarde gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Van onschatbare waarde gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Van onschatbare waarde gemist? Bekijk hier de hele uitzending In deze aflevering van Van onschatbare waarde neemt Marjan een schilderij mee van de Nederlandse schilder Kees Maks, een van de bekendste figuratieve schilders van de negentiende eeuw. Alle fragmenten uit deze uitzending Van onschatbare waarde: hoeveel levert schilderij van Kees Maks op? Bekijk deze video » ContrastenHet schilderij is een nachtgezicht van de Nieuwe Dijk in Amsterdam. Het werk uit 1912 is, net als vele andere werken van Maks, te herkennen aan de extreme contrasten in kleuren. Zilver bladNaast het bijzondere werk van Marjan komt ook Dini op bezoek. Zij wil haar zilveren dienblad verkopen, een object dat ze ooit met haar man op een kunst- en antiekbeurs in Delft kocht. Bekijk ook Van onschatbare waarde: een dagje mee met Bert Degenaar (Omroep Max) Bekijk deze video » Van onschatbare waarde: tegeltableaus uit Noorwegen vallen in de smaak bij experts Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Monday 27 February 2023 om 21:26

In deze aflevering van Van onschatbare waarde neemt Marjan een schilderij mee van de Nederlandse schilder Kees Maks, een van de bekendste figuratieve schilders van de negentiende eeuw.

Contrasten
Het schilderij is een nachtgezicht van de Nieuwe Dijk in Amsterdam. Het werk uit 1912 is, net als vele andere werken van Maks, te herkennen aan de extreme contrasten in kleuren.

Zilver blad
Naast het bijzondere werk van Marjan komt ook Dini op bezoek. Zij wil haar zilveren dienblad verkopen, een object dat ze ooit met haar man op een kunst- en antiekbeurs in Delft kocht.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Van onschatbare waarde

Actuele video's

Meer actuele video's