LAKS wil genderneutrale taal op school: 'Onzin, je moet je gender accepteren' (video)

LAKS wil genderneutrale taal op school: 'Onzin, je moet je gender accepteren' (video)

Woensdag 12 april 2023 om 12:58

Scholierenorganisatie LAKS (Landelijk Aktie Komitee Scholieren) wil de taal op school en in de klas wat gaan aanpassen. Zo stellen ze voor dat leraren voortaan 'goedemorgen allemaal' of 'goedemorgen leerlingen' zeggen in plaats van 'goedemorgen jongens en meisjes'. Het duidt op nogal wat weerstand, zo blijkt wel als Hart van Nederland de meningen hierover peilt.

'Onzin'
Een ondervraagde mevrouw: 'Ik vind het onzin omdat ik denk dat je met een gender geboren bent en dat je dat moet accepteren en dat je daar zelf niet echt iets aan kan veranderen. Misschien is het kortzichtig maar dat is hoe ik erover denk.' Een andere dame staat er echter net wat anders in: 'Gender zou niet zoveel uit moeten maken dus als mensen zich daar hard voor willen maken heb ik daar verder niet zoveel aan toe te voegen.'

Bekijk de video van Hart van Nederland hieronder

LAKS wil genderneutrale taal op school: '<em>Onzin</em>, je moet je gender accepteren' (video) Scholierenorganisatie LAKS (Landelijk Aktie Komitee Scholieren) wil de taal op school en in de klas wat gaan aanpassen. Zo stellen ze voor dat leraren voortaan 'goedemorgen allemaal' of 'goedemorgen leerlingen' zeggen in plaats van 'goedemorgen jongens en meisjes'. Het duidt op nogal wat weerstand, zo blijkt wel als Hart van Nederland de meningen hierover peilt. 'Onzin'Een ondervraagde mevrouw: 'Ik vind het onzin omdat ik denk dat je met een gender geboren bent en dat je dat moet accepteren en dat je daar zelf niet echt iets aan kan veranderen. Misschien is het kortzichtig maar dat is hoe ik erover denk.' Een andere dame staat er echter net wat anders in: 'Gender zou niet zoveel uit moeten maken dus als mensen zich daar hard voor willen maken heb ik daar verder niet zoveel aan toe te voegen.' Bekijk de video van Hart van Nederland hieronder Bekijk ook Nick in Lang Leve de Liefde: 'Ik heb stoute gedachtes over jou' Bekijk deze video » Caroline van der Plas: 'Dit is mijn dubbelganger' Bekijk deze video » ZIEN: Macron belaagd door demonstrant, die getackeld wordt (video) Bekijk deze video »
TV :

Actuele video's

Meer actuele video's