Het Beloofde Land gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het Beloofde Land gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het Beloofde Land gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de tweede aflevering van de documentaireserie Het beloofde land vertellen bekende Joodse Nederlanders over Israël, het land dat dit jaar 75 jaar bestaat. Deze aflevering staat vooral de herrineringen aan de Tweede Wereldoorlog centraal. ZionismeJournalist en historicus Coen Verbraak met Nederlandse Joden die in Nederland of in Israël wonen. Zij vertellen over zichzelf, het Jodendom en zionisme, over Joden en Palestijnen, Joodse religie en cultuur en over Joodse humor. Afkeer en zorgenVerder gaat het ook over de holocaust, en vooral ook over hun betrokkenheid, hun liefde, hun afkeer en hun zorgen over dat kleine land in het Midden-Oosten dat dit jaar 75 jaar bestaat. Want ook dat bestaat. Bekijk ook Video: exact 80 jaar geleden vertrok eerste trein naar concentratiekamp Bekijk deze video » D66'er Hammelburg over holocaust: ''Grapjes of complotten doen heel veel pijn'' (Jinek) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Zondag 23 april 2023 om 21:30

In de tweede aflevering van de documentaireserie Het beloofde land vertellen bekende Joodse Nederlanders over Israël, het land dat dit jaar 75 jaar bestaat. Deze aflevering staat vooral de herrineringen aan de Tweede Wereldoorlog centraal.

Zionisme
Journalist en historicus Coen Verbraak met Nederlandse Joden die in Nederland of in Israël wonen. Zij vertellen over zichzelf, het Jodendom en zionisme, over Joden en Palestijnen, Joodse religie en cultuur en over Joodse humor.

Afkeer en zorgen
Verder gaat het ook over de holocaust, en vooral ook over hun betrokkenheid, hun liefde, hun afkeer en hun zorgen over dat kleine land in het Midden-Oosten dat dit jaar 75 jaar bestaat. Want ook dat bestaat.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Het beloofde land

Actuele video's

Meer actuele video's