Samenvatting kwalificatie GP van Groot-Brittannië 2023

Samenvatting kwalificatie GP van Groot-Brittannië 2023

Samenvatting <em>kwalificatie GP van Groot-Brittannië</em> 2023 Hierboven zie je de samenvatting van de kwalificatie van de GP van Groot-Brittannië, die zaterdag 8 juli 2023 werd gereden. Max Verstappen was fantastisch tijdens de eerste twee vrije trainingen waarin hij de snelste tijd noteerde. Tijdens de laatste natte training klokte Max de achtste tijd. Het team van Williams klokte in alle trainingen een derde tijd. Max Verstappen klokte in de kwalificatie de snelste tijd vlak voor de beide McLarens. Q1Vanwege de dreigende aankomende regen bleven de meeste coureurs de gehele sessie buiten. Door het uitvallen van de auto van Magnussen was er heel even een rode vlag. Vervolgens was het enorm spannend wie er doorging naar Q2. Max klokte de vijfde tijd. De eerste uitvallers waren: Perez, Tsunoda, Zhou, de Vries en Magnussen. Q2Max Verstappen klokte de snelste tijd in Q2. De coureur van Williams Albon was de grote verassing. Hij klokte de vijfde tijd. Q3De laatste run was wederom zeer spannend. Max Verstappen klokte de snelste tijd vlak voor de beide McLarens die een weergaloze kwalificatie reden. PoleDe pole is voor de vijfde achtereenvolgende keer voor Max Verstappen.twee. Uitslag kwalificatie GP Groot-Brittannië Max Verstappen (Redbull) Lando Norris (McLaren) Oscar Piastri (McLaren) Charles Leclerc (Ferrari) Carlos Sainz (Ferrari) George Russel (Mercedes) Lewis Hamilton (Mercedes) Fernando Alonso (Aston Martin) Pierre Gasly (Alpine) Alexander Albon (Williams) Nico Hulkenberg (Haas) Lance Stroll (Aston Martin) ​Esteban Ocon (Alpine) Logan Sargeant Valtteri Bottas (Alfa Romeo) Sergio Perez (Redbull) Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) Guanyu Zhou (Alfa Romeo) Nyck de Vries (Alpha Tauri) Kevin Magnussen (Haas) Bekijk hier alle video's van de GP van Groot-Brittannië Hilarische beelden: Max Verstappen imiteert Charles Leclerc na 'inchident' in pitstraat Bekijk deze video » Formule 1: Herhaling start GP Groot-Brittannië 2023 “Geweldige start van Lando Norris” Bekijk deze video » Formule 1 GP Groot-Brittannië: Inhaalactie Verstappen op Norris voor plek één Bekijk deze video »
Formule 1 :
Samenvatting kwalificatie GP van Groot-Brittannië 2023
Zondag 9 juli 2023 om 14:02

Hierboven zie je de samenvatting van de kwalificatie van de GP van Groot-Brittannië, die zaterdag 8 juli 2023 werd gereden. Max Verstappen was fantastisch tijdens de eerste twee vrije trainingen waarin hij de snelste tijd noteerde. Tijdens de laatste natte training klokte Max de achtste tijd. Het team van Williams klokte in alle trainingen een derde tijd. Max Verstappen klokte in de kwalificatie de snelste tijd vlak voor de beide McLarens.

Q1
Vanwege de dreigende aankomende regen bleven de meeste coureurs de gehele sessie buiten. Door het uitvallen van de auto van Magnussen was er heel even een rode vlag. Vervolgens was het enorm spannend wie er doorging naar Q2. Max klokte de vijfde tijd. De eerste uitvallers waren: Perez, Tsunoda, Zhou, de Vries en Magnussen.

Q2
Max Verstappen klokte de snelste tijd in Q2. De coureur van Williams Albon was de grote verassing. Hij klokte de vijfde tijd.

Q3
De laatste run was wederom zeer spannend. Max Verstappen klokte de snelste tijd vlak voor de beide McLarens die een weergaloze kwalificatie reden.

Pole
De pole is voor de vijfde achtereenvolgende keer voor Max Verstappen.twee.

Uitslag kwalificatie GP Groot-Brittannië

  1. Max Verstappen (Redbull)
  2. Lando Norris (McLaren)
  3. Oscar Piastri (McLaren)
  4. Charles Leclerc (Ferrari)
  5. Carlos Sainz (Ferrari)
  6. George Russel (Mercedes)
  7. Lewis Hamilton (Mercedes)
  8. Fernando Alonso (Aston Martin)
  9. Pierre Gasly (Alpine)
  10. Alexander Albon (Williams)
  11. Nico Hulkenberg (Haas)
  12. Lance Stroll (Aston Martin)
  13. ​Esteban Ocon (Alpine)
  14. Logan Sargeant
  15. Valtteri Bottas (Alfa Romeo)
  16. Sergio Perez (Redbull)
  17. Yuki Tsunoda (Alpha Tauri)
  18. Guanyu Zhou (Alfa Romeo)
  19. Nyck de Vries (Alpha Tauri)
  20. Kevin Magnussen (Haas)

Bekijk hier alle video's van de GP van Groot-Brittannië

Actuele video's

Meer actuele video's