Video: Frans Timmermans stelt zich kandidaat als lijstrekker PvdA/GroenLinks

Video: Frans Timmermans stelt zich kandidaat als lijstrekker PvdA/GroenLinks

Video: <em>Frans Timmermans</em> stelt zich kandidaat als lijstrekker <em>PvdA/GroenLinks</em> Na bijna tien jaar in Brussel te hebben verbleven, keert Europees Commissaris Frans Timmermans terug naar de nationale politiek. Als PvdA'er stelt hij zich kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de nieuwe PvdA/GroenLinks-combinatie bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. Hij heeft Commissievoorzitter Ursula von der Leyen op de hoogte gesteld van zijn aanstaande vertrek. Tekst gaat verder onder de video. Reactie Timmermans"Ik vind het prachtig dat de leden van beide partijen zo enthousiast zijn over samen één lijst, samen één programma," zegt Timmermans in een interview met NOS. "Ik vind het tijd dat we in Nederland weer meer naar elkaar toe groeien in plaats van uit elkaar." In het interview bevestigt Timmermans ook zijn ambitie om premier te worden. Bekijk de video's van De Telegraaf en De Oranjezomer hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van De Oranjezomer terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl. Bekijk ook Buitenhof: Frans Timmermans over de hoge energieprijzen en meer (video) Bekijk deze video » Caroline van der Plas: 'Dit wil ik weten van Frans Timmermans' (video) Bekijk deze video »
Politiek :
Video: Frans Timmermans stelt zich kandidaat als lijstrekker PvdA/GroenLinks
Donderdag 20 juli 2023 om 14:22

Na bijna tien jaar in Brussel te hebben verbleven, keert Europees Commissaris Frans Timmermans terug naar de nationale politiek. Als PvdA'er stelt hij zich kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de nieuwe PvdA/GroenLinks-combinatie bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. Hij heeft Commissievoorzitter Ursula von der Leyen op de hoogte gesteld van zijn aanstaande vertrek.

Tekst gaat verder onder de video.

Reactie Timmermans
"Ik vind het prachtig dat de leden van beide partijen zo enthousiast zijn over samen één lijst, samen één programma," zegt Timmermans in een interview met NOS. "Ik vind het tijd dat we in Nederland weer meer naar elkaar toe groeien in plaats van uit elkaar." In het interview bevestigt Timmermans ook zijn ambitie om premier te worden.

Bekijk de video's van De Telegraaf en De Oranjezomer hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van De Oranjezomer terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl.

Actuele video's

Meer actuele video's