Samenvatting Tour de France etappe 20: Pogacar wint strijd om eer tegen Vingegaard

Samenvatting Tour de France etappe 20: Pogacar wint strijd om eer tegen Vingegaard

Zaterdag 22 juli 2023 om 20:44

Tadej Pogacar heeft zijn Tour de France in de voorlaatste etappe toch nog een beetje weten te redden. De Sloveense wielrenner versloeg de Oostenrijker Felix Gall en de geletruidrager Jonas Vingegaard in een spannende sprint naar Le Markstein, na een korte maar zware bergrit door de Vogezen.

Tekst gaat verder onder de video.

Samenvatting <em>Tour de France</em> etappe 20: <em>Pogacar</em> wint strijd om eer tegen <em>Vingegaard</em> Tadej Pogacar heeft zijn Tour de France in de voorlaatste etappe toch nog een beetje weten te redden. De Sloveense wielrenner versloeg de Oostenrijker Felix Gall en de geletruidrager Jonas Vingegaard in een spannende sprint naar Le Markstein, na een korte maar zware bergrit door de Vogezen. Tekst gaat verder onder de video. Onderling geharrewarVingegaard en Pogacar begonnen hun laatste etappe van de Tour op 13 kilometer van de finish, net voor de top van de slotklim Col du Platzerwasel. Het tempo was niet al te hoog terwijl ze achter Felix Gall aanreden. Door hun onderlinge geharrewar konden de tweelingbroers Adam en Simon Yates nog aansluiten. Uiteindelijk bleek Pogacar de sterkste in de sprint. Bekijk de samenvatting van de twintigste etappe van Tour de France hierboven. Bekijk ook het volledige etappeschema van de Tour de France 2023. Bekijk ook Samenvatting Tour de France etappe 17: Vingegaard dichtbij eindzege na ineenstorting Pogacar Bekijk deze video » 55 jaar na Tourzege: Jan Janssen geniet nog steeds volop van het wielrennen Bekijk deze video »
Wielrennen :
Samenvatting Tour de France etappe 20: Pogacar wint strijd om eer tegen Vingegaard

Onderling geharrewar
Vingegaard en Pogacar begonnen hun laatste etappe van de Tour op 13 kilometer van de finish, net voor de top van de slotklim Col du Platzerwasel. Het tempo was niet al te hoog terwijl ze achter Felix Gall aanreden. Door hun onderlinge geharrewar konden de tweelingbroers Adam en Simon Yates nog aansluiten. Uiteindelijk bleek Pogacar de sterkste in de sprint.

Bekijk de samenvatting van de twintigste etappe van Tour de France hierboven. Bekijk ook het volledige etappeschema van de Tour de France 2023.

Actuele video's

Meer actuele video's