Samenvatting kwalificatie GP Hongarije 2023 (Formule 1)

Samenvatting kwalificatie GP Hongarije 2023 (Formule 1)

Zaterdag 22 juli 2023 om 20:00

Max Verstappen kwam tijdens de vrije trainingen niet geheel uit de verf. In de laatste training was het Hamilton die de snelste tijd neerzette gevolgd door Verstappen. De Formule 1 kent dit weekend een nieuw kwalificatieformat waarbij in Q1 verplicht gereden moet worden op de harde band, in Q2 op de gele en in Q3 op de rode band.

Samenvatting <em>kwalificatie GP Hongarije</em> 2023 (Formule 1) Max Verstappen kwam tijdens de vrije trainingen niet geheel uit de verf. In de laatste training was het Hamilton die de snelste tijd neerzette gevolgd door Verstappen. De Formule 1 kent dit weekend een nieuw kwalificatieformat waarbij in Q1 verplicht gereden moet worden op de harde band, in Q2 op de gele en in Q3 op de rode band. In een zeer spannen de kwalificatie pakte Hamilton eindelijk weer eens de pole. Verstappen start vanaf plek twee. Q1Max reed een goede Q1 en klokte een tweede tijd. Zhou was het snelst. Grootste verassing was de 18de tijd van Russel. De overige uitvallers waren Sargeant, Magnussen, Tsunoda en Albon Q2Max klokte in Q2 de derde tijd. Norris was het snelst. Q3In een spectaculaire Q3 pakte Hamilton sinds lange tijd pole. Met een verschil van 0,003 seconde versloeg hij Verstappen. PoleDe pole is voor Lewis Hamilton. De Brit pakte de eerste pole van het seizoen voor Mercedes. Uitslag kwalificatie GP Frankrijk Lewis Hamilton (Mercedes) Max Verstappen (Redbull) Lando Norris (McLaren) Oscar Piastri (McLaren) Guanyu Zhou (Alfa Romeo) Charles Leclerc (Ferrari) Valtteri Bottas (Alfa Romeo) Fernando Alonso (Aston Martin) Sergio Perez (Redbull) Nico Hulkenberg (Haas) Carlos Sainz (Ferrari) Esteban Ocon (Alpine) Daniel Ricciardo (Alpha Tauri) Lance Stroll (Aston Martin) Pierre Gasly (Alpine) Alexander Albon (Williams) Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) George Russell (Mercedes) Kevin Magnussen (Haas) Logan Sargeant (Williams) Bekijk ook Formule 1: Verstappen wint GP van Groot-Brittannië, Norris heel knap tweede Bekijk deze video » Ziggo-analist Jack Plooij hint op terugkeer F1-rechten: 'Volgend jaar sta ik er gewoon weer' Bekijk deze video »
Formule 1 :
Samenvatting kwalificatie GP Hongarije 2023 (Formule 1)

In een zeer spannen de kwalificatie pakte Hamilton eindelijk weer eens de pole. Verstappen start vanaf plek twee.

Q1
Max reed een goede Q1 en klokte een tweede tijd. Zhou was het snelst. Grootste verassing was de 18de tijd van Russel. De overige uitvallers waren Sargeant, Magnussen, Tsunoda en Albon

Q2
Max klokte in Q2 de derde tijd. Norris was het snelst.

Q3
In een spectaculaire Q3 pakte Hamilton sinds lange tijd pole. Met een verschil van 0,003 seconde versloeg hij Verstappen.

Pole
De pole is voor Lewis Hamilton. De Brit pakte de eerste pole van het seizoen voor Mercedes.

Uitslag kwalificatie GP Frankrijk

  1. Lewis Hamilton (Mercedes)
  2. Max Verstappen (Redbull)
  3. Lando Norris (McLaren)
  4. Oscar Piastri (McLaren)
  5. Guanyu Zhou (Alfa Romeo)
  6. Charles Leclerc (Ferrari)
  7. Valtteri Bottas (Alfa Romeo)
  8. Fernando Alonso (Aston Martin)
  9. Sergio Perez (Redbull)
  10. Nico Hulkenberg (Haas)
  11. Carlos Sainz (Ferrari)
  12. Esteban Ocon (Alpine)
  13. Daniel Ricciardo (Alpha Tauri)
  14. Lance Stroll (Aston Martin)
  15. Pierre Gasly (Alpine)
  16. Alexander Albon (Williams)
  17. Yuki Tsunoda (Alpha Tauri)
  18. George Russell (Mercedes)
  19. Kevin Magnussen (Haas)
  20. Logan Sargeant (Williams)

Actuele video's

Meer actuele video's