Samenvatting kwalificatie GP België 2023

Samenvatting kwalificatie GP België 2023

Samenvatting <em>kwalificatie GP België</em> 2023 Hierboven zie je de samenvatting van de kwalificatie van de GP van België, die Vrijdag 28 juli 2023 wordt gereden. Max Verstappen reed tijdens de enige vrije training maar een enkele ronde vanwege het slechte weer. Carlos Sainz klokte de snelste tijd in een nietszeggende vrije training. Max Verstappen zal tijdens de race 5 gridstraffen krijgen vanwege het vervangen van de versnellingsbak. Q1De start van de kwalificatie begon later dan gepland in België vanwege het slechte weer en het natte wegdek. Het leek er heel even op dat Daniel Ricciardo een goede tijd wist neer te zetten, maar zijn tijd werd afgenomen vanwege het overschrijden van de track limits. Max klokte een tweede tijd vlak achter Leclerc.De eerste uitvallers waren: Hulkenberg, Ricciardo, Sargeant, Zhou en Albon Q2Max Verstappen haalde Q3 maar net. Ocon, Bottas, Magnussen, Gasly en Tsunoda haalde het niet.. Q3In Q3 klokte Max de snelste tijd. De Nederlander was wederom oppermachting. Leclerc klokte de tweede tijd vlak voor Perez. PoleDe pole is vanwege de grindstraffen van Max voor Charles Leclerc. Uitslag kwalificatie GP België Max Verstappen (Redbull) Charles Leclerc (Ferrari) Sergio Perez (Redbull) Lewis Hamilton (Mercedes) Carlos Sainz (Ferrari) Oscar Piastri (McLaren) Lando Norris (McLaren) Fernando Alonso (Aston Martin) George Russel (Mercedes) Lance Stroll (Aston Martin) Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) Pierre Gasly (Alpine) Kevin Magnussen (Haas) Valtteri Bottas (Alfa Romeo) Esteban Ocon (Alpine) Alexander Albon (Williams) Guanyu Zhou (Alfa Romeo) Logan Sargeant (Williams) Daniel Ricciardo (Alpha Tauri) Nico Hulkenberg (Haas) Bekijk hier alle video's van de GP van België
Formule 1 :
Samenvatting kwalificatie GP België 2023
Maandag 24 juli 2023 om 19:22

Hierboven zie je de samenvatting van de kwalificatie van de GP van België, die Vrijdag 28 juli 2023 wordt gereden. Max Verstappen reed tijdens de enige vrije training maar een enkele ronde vanwege het slechte weer. Carlos Sainz klokte de snelste tijd in een nietszeggende vrije training. Max Verstappen zal tijdens de race 5 gridstraffen krijgen vanwege het vervangen van de versnellingsbak.

Q1
De start van de kwalificatie begon later dan gepland in België vanwege het slechte weer en het natte wegdek. Het leek er heel even op dat Daniel Ricciardo een goede tijd wist neer te zetten, maar zijn tijd werd afgenomen vanwege het overschrijden van de track limits. Max klokte een tweede tijd vlak achter Leclerc.
De eerste uitvallers waren: Hulkenberg, Ricciardo, Sargeant, Zhou en Albon

Q2
Max Verstappen haalde Q3 maar net. Ocon, Bottas, Magnussen, Gasly en Tsunoda haalde het niet..

Q3
In Q3 klokte Max de snelste tijd. De Nederlander was wederom oppermachting. Leclerc klokte de tweede tijd vlak voor Perez.

Pole
De pole is vanwege de grindstraffen van Max voor Charles Leclerc.

Uitslag kwalificatie GP België

  1. Max Verstappen (Redbull)
  2. Charles Leclerc (Ferrari)
  3. Sergio Perez (Redbull)
  4. Lewis Hamilton (Mercedes)
  5. Carlos Sainz (Ferrari)
  6. Oscar Piastri (McLaren)
  7. Lando Norris (McLaren)
  8. Fernando Alonso (Aston Martin)
  9. George Russel (Mercedes)
  10. Lance Stroll (Aston Martin)
  11. Yuki Tsunoda (Alpha Tauri)
  12. Pierre Gasly (Alpine)
  13. Kevin Magnussen (Haas)
  14. Valtteri Bottas (Alfa Romeo)
  15. Esteban Ocon (Alpine)
  16. Alexander Albon (Williams)
  17. Guanyu Zhou (Alfa Romeo)
  18. Logan Sargeant (Williams)
  19. Daniel Ricciardo (Alpha Tauri)
  20. Nico Hulkenberg (Haas)

Bekijk hier alle video's van de GP van België

Actuele video's

Meer actuele video's