Bijzondere beelden: flamingo's leggen MEGA veel eieren in DierenPark Amersfoort

Bijzondere beelden: flamingo's leggen MEGA veel eieren in DierenPark Amersfoort

Bijzondere beelden: flamingo's leggen MEGA veel eieren in DierenPark Amersfoort Het is feest in DierenPark Amersfoort. De Chileense flamingo's uit het dierenpark hebben maar liefst negen eieren gelegd. "Deze gebeurtenis is zeldzaam te noemen aangezien meerdere koppels flamingo's tegelijkertijd aan het broeden zijn", meldt Hart van Nederland. Bekijk de bijhorende beelden hierboven. Nat zomerweerDierverzorger Maurits Welkenhuysen vermoedt dat het natte zomerweer van de afgelopen weken hierbij een rol heeft gespeeld. In vergelijking met voorgaande jaren zijn de flamingo's dit jaar vroeger begonnen met het leggen van eieren, wat de kans vergroot dat er de komende weken nog meer koppels zullen volgen, aldus Welkenhuysen. Bekijk de HvN-video met de flamingo's hierboven. Bekijk ook Video: ZOOP-acteurs hinten op meer ZOOP-projecten tijdens langverwachte reünie Bekijk deze video » Bijzondere beelden: halsbandleguaan kruipt uit ei in DierenPark Amersfoort Bekijk deze video »
Nieuws :
Dinsdag 8 augustus 2023 om 14:31

Het is feest in DierenPark Amersfoort. De Chileense flamingo's uit het dierenpark hebben maar liefst negen eieren gelegd. "Deze gebeurtenis is zeldzaam te noemen aangezien meerdere koppels flamingo's tegelijkertijd aan het broeden zijn", meldt Hart van Nederland. Bekijk de bijhorende beelden hierboven.

Nat zomerweer
Dierverzorger Maurits Welkenhuysen vermoedt dat het natte zomerweer van de afgelopen weken hierbij een rol heeft gespeeld. In vergelijking met voorgaande jaren zijn de flamingo's dit jaar vroeger begonnen met het leggen van eieren, wat de kans vergroot dat er de komende weken nog meer koppels zullen volgen, aldus Welkenhuysen.

Bekijk de HvN-video met de flamingo's hierboven.

Actuele video's

Meer actuele video's