Disney100: de 'pumpkin king' werd dertig jaar geleden gekroond! Alles over de Nightmare Before Christmas

Disney100: de 'pumpkin king' werd dertig jaar geleden gekroond! Alles over de Nightmare Before Christmas

Zaterdag 14 oktober 2023 om 15:42

Jongens en meisjes van elke leeftijd zijn uitgenodigd voor de 30ste verjaardag van een iconische film. De 'monsters' van Halloween town nemen ons al 30 jaar mee door de wereld van feestdagen. Een duale film die zowel als Halloween en als kerstfilm wordt beschouwd.

Tekst gaat hieronder verder.

Verhaallijn
Jack Skellington, pompoenkoning van Halloween Town, is het zat om elk jaar hetzelfde te doen tijdens Halloween. Op een dag wandelt hij Christmas Town binnen, en is hij zo onder de indruk van het kerstidee dat hij zijn duistere dorpsgenoten uit Halloween Town over weet te halen om Halloween af te schaffen en het kerstfeest over te nemen van Sandy Claws.

Is Tim Burton de regiseur?
Het is niet te ontkennen dat de Nightmare Before Christmas in de visuele stijl van Tim Burton is gemaakt. In de fandom is er wel veel commotie of Tim Burton wel echt de regisseur was. Tim Selick, inmiddels wereldberoemd als de maker van Coraline, deed namelijk het meeste werk aan de film. Burton zelf was twee films tegelijk aan het maken. Hij was het meeste op de set van Batman te vinden. De karakters en originele verhaallijn zijn van Burtons hand. De geruchten gaan dat er veel herschreven moest worden aan de film. Is het daarom nog wel een Tim Burton film?

Cultfilm
Dertig jaar later is de Nightmare Before Christmas nog steeds een iconische cultfilm. Merch van de film gaan nog altijd als warme broodjes over de toonbank. Ook Danny Elfman, de muzikale man achter de film, doet nog steeds goede zaken met de liedjes. Hij vliegt de wereld rond om concerten te verzorgen met de muziek van de film.

4K")

Stream deze film op Disney+. Bekijk de orginele trailer van de Nightmare Before Christmas hieronder.

Disney100: de 'pumpkin king' werd dertig jaar geleden gekroond! Alles over de <em>Nightmare Before Christmas</em> Jongens en meisjes van elke leeftijd zijn uitgenodigd voor de 30ste verjaardag van een iconische film. De 'monsters' van Halloween town nemen ons al 30 jaar mee door de wereld van feestdagen. Een duale film die zowel als Halloween en als kerstfilm wordt beschouwd. Tekst gaat hieronder verder. 30 years ago today, the Pumpkin King was crowned! ?? Celebrate 30 years of Tim Burton's The Nightmare Before Christmas by experiencing the film in select theaters across the US and Canada from 10/20 to 10/31. pic.twitter.com/qkFZWW6j36— Disney (@Disney) October 13, 2023 VerhaallijnJack Skellington, pompoenkoning van Halloween Town, is het zat om elk jaar hetzelfde te doen tijdens Halloween. Op een dag wandelt hij Christmas Town binnen, en is hij zo onder de indruk van het kerstidee dat hij zijn duistere dorpsgenoten uit Halloween Town over weet te halen om Halloween af te schaffen en het kerstfeest over te nemen van Sandy Claws. Is Tim Burton de regiseur?Het is niet te ontkennen dat de Nightmare Before Christmas in de visuele stijl van Tim Burton is gemaakt. In de fandom is er wel veel commotie of Tim Burton wel echt de regisseur was. Tim Selick, inmiddels wereldberoemd als de maker van Coraline, deed namelijk het meeste werk aan de film. Burton zelf was twee films tegelijk aan het maken. Hij was het meeste op de set van Batman te vinden. De karakters en originele verhaallijn zijn van Burtons hand. De geruchten gaan dat er veel herschreven moest worden aan de film. Is het daarom nog wel een Tim Burton film? CultfilmDertig jaar later is de Nightmare Before Christmas nog steeds een iconische cultfilm. Merch van de film gaan nog altijd als warme broodjes over de toonbank. Ook Danny Elfman, de muzikale man achter de film, doet nog steeds goede zaken met de liedjes. Hij vliegt de wereld rond om concerten te verzorgen met de muziek van de film. Billie Eilish - Sally's Song (Live at Nightmare Before Christmas 2021 4K") What’s this? 30 years of Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas! ?Celebrate this Skelling-fun anniversary and stream on #DisneyPlus. #Hallowstream?: @tpdesigninc pic.twitter.com/aCmm128ucm— Disney+ (@DisneyPlus) October 13, 2023 Stream deze film op Disney+. Bekijk de orginele trailer van de Nightmare Before Christmas hieronder. Bekijk ook Zien: trailer nieuwe Netflix-serie Wednesday Addams Bekijk deze video » Nog even wachten tot Wednesday seizoen 2: bekijk beste momenten Wednesday uit de Addams Family films! Bekijk deze video » Het is eindelijk herfst! Dit zijn de leukste Tim Burton films voor op je halloweenlijstje Bekijk deze video » Dit kun je dit Halloweenseizoen streamen op Disney+ Bekijk deze video »
Entertainment :
Disney100: de 'pumpkin king' werd dertig jaar geleden gekroond! Alles over de Nightmare Before Christmas

Actuele video's

Meer actuele video's