Een creepy-cute beleving! Tim Burton's Labyrint komt naar Brussel

Een creepy-cute beleving! Tim Burton's Labyrint komt naar Brussel

Zaterdag 14 oktober 2023 om 19:01

Iconische filmmaker Tim Burton komt met een nieuwe expositie naar België. Waarschijnlijk is dit het dichtstbij dat een tentoonstelling van de gothische creatieveling gaat komen, want tot nu toe heeft hij ons kikkerlandje altijd overgeslagen. Wel doet hij graag onze buren en omgeving aan. Hiervoor was hij namelijk ik Parijs met zijn expositie. Ook doet hij vaak Duitsland aan met zijn werk. Nu komt hij naar Brussel met zijn eigen labyrint aan werken. 300 routes kun je lopen langs verschillende werken uit film, kunst en multimedia van de Amerikaan. Door de pers wordt deze beleving als uniek aangeduid.

Biografie
Kunstenaar en regisseur Tim Burton is een van de meest fascinerende filmmakers van zijn tijd. Als uitvinder van zijn eigen esthetiek, zowel mysterieus als bovennatuurlijk, regisseerde Tim Burton talloze producties die klassiekers werden. Met zijn kenmerkende stijl drukte hij zijn stempel op films als Beetlejuice (1988), Batman (1989), Edward Scissorhands (1990), The Nightmare Before Christmas (1993), Charlie and the Chocolate Factory (2005), The Corpse’s Bride (2005) en Alice in Wonderland (2010). Voor Netflix produceerde hij recent de populaire reeks Wednesday (2022). Lang voordat hij filmregisseur werd, kwam Tim Burtons zijn genialiteit al tot uiting in tekenen, schilderen en fotografie. Ook vandaag vormen deze nog een integraal onderdeel van zijn creatieve proces.

Vanaf 20 oktober is deze expositie te zien in Tour & Taxi, Brussel. Bekijk hieronder de beelden van de show in Parijs.

Een creepy-cute beleving! <em>Tim Burton's</em> Labyrint komt naar Brussel Iconische filmmaker Tim Burton komt met een nieuwe expositie naar België. Waarschijnlijk is dit het dichtstbij dat een tentoonstelling van de gothische creatieveling gaat komen, want tot nu toe heeft hij ons kikkerlandje altijd overgeslagen. Wel doet hij graag onze buren en omgeving aan. Hiervoor was hij namelijk ik Parijs met zijn expositie. Ook doet hij vaak Duitsland aan met zijn werk. Nu komt hij naar Brussel met zijn eigen labyrint aan werken. 300 routes kun je lopen langs verschillende werken uit film, kunst en multimedia van de Amerikaan. Door de pers wordt deze beleving als uniek aangeduid. BiografieKunstenaar en regisseur Tim Burton is een van de meest fascinerende filmmakers van zijn tijd. Als uitvinder van zijn eigen esthetiek, zowel mysterieus als bovennatuurlijk, regisseerde Tim Burton talloze producties die klassiekers werden. Met zijn kenmerkende stijl drukte hij zijn stempel op films als Beetlejuice (1988), Batman (1989), Edward Scissorhands (1990), The Nightmare Before Christmas (1993), Charlie and the Chocolate Factory (2005), The Corpse’s Bride (2005) en Alice in Wonderland (2010). Voor Netflix produceerde hij recent de populaire reeks Wednesday (2022). Lang voordat hij filmregisseur werd, kwam Tim Burtons zijn genialiteit al tot uiting in tekenen, schilderen en fotografie. Ook vandaag vormen deze nog een integraal onderdeel van zijn creatieve proces. Vanaf 20 oktober is deze expositie te zien in Tour & Taxi, Brussel. Bekijk hieronder de beelden van de show in Parijs. Bekijk ook De Netflix-serie Wednesday Addams is dit najaar te zien, bekijk de teaser Bekijk deze video » Nog even wachten tot Wednesday seizoen 2: bekijk beste momenten Wednesday uit de Addams Family films! Bekijk deze video » Het is eindelijk herfst! Dit zijn de leukste Tim Burton films voor op je halloweenlijstje Bekijk deze video » Dit kun je dit Halloweenseizoen streamen op Disney+ Bekijk deze video » Disney100: de 'pumpkin king' werd dertig jaar geleden gekroond! Alles over de Nightmare Before Christmas Bekijk deze video »
Entertainment :
Een creepy-cute beleving! Tim Burton's Labyrint komt naar Brussel

Actuele video's

Meer actuele video's