Het is Halloween! Waar komt de griezeligste feestdag eigenlijk echt vandaan?

Het is Halloween! Waar komt de griezeligste feestdag eigenlijk echt vandaan?

Dinsdag 31 oktober 2023 om 18:35

De 31ste van oktober is weer aangebroken en dat betekent maar een ding, het is Halloween. De spookachtigste avond van het jaar is in het land, maar dat is niet altijd zo geweest. Waar komt Halloween eigenlijk vandaan?
Amerika
Halloween is een grote traditie in de VS. Elk jaar pakt heel het land uit met griezelige kostuums en handgemaakte spookhuizen. Andere landen nemen hun tradities dan ook langzaam over. Niet 'trick or treat' maar snoep of je leven! Pompoenen velden kleuren langzaam ook ons land. Maar zo is deze feestdag niet echt begonnen. Hoe zag de Halloween voor onze Halloween eruit?

All Hallows Eve
Van origine is Halloween een oogstfeest. Vroeger begon het nieuwe jaar op 1 november, waardoor oudjaarsavond op 31 oktober viel. Al het oogst was binnen en dus was dit een vrije dag. Een andere bekende versie van Halloween is een herdenking van de doden, wat in vele culturen nog steeds gebeurt (Dia Los Muertos). Christenen deelden zielenbrood uit om de doden te herdenken. Dit gebeurden op 2 november.

Bekijk hieronder hoe Nederland Halloween viert.

Het is Halloween! Waar komt de <em>griezeligste feestdag</em> eigenlijk echt vandaan? De 31ste van oktober is weer aangebroken en dat betekent maar een ding, het is Halloween. De spookachtigste avond van het jaar is in het land, maar dat is niet altijd zo geweest. Waar komt Halloween eigenlijk vandaan?AmerikaHalloween is een grote traditie in de VS. Elk jaar pakt heel het land uit met griezelige kostuums en handgemaakte spookhuizen. Andere landen nemen hun tradities dan ook langzaam over. Niet 'trick or treat' maar snoep of je leven! Pompoenen velden kleuren langzaam ook ons land. Maar zo is deze feestdag niet echt begonnen. Hoe zag de Halloween voor onze Halloween eruit? All Hallows EveVan origine is Halloween een oogstfeest. Vroeger begon het nieuwe jaar op 1 november, waardoor oudjaarsavond op 31 oktober viel. Al het oogst was binnen en dus was dit een vrije dag. Een andere bekende versie van Halloween is een herdenking van de doden, wat in vele culturen nog steeds gebeurt (Dia Los Muertos). Christenen deelden zielenbrood uit om de doden te herdenken. Dit gebeurden op 2 november. Bekijk hieronder hoe Nederland Halloween viert. Bekijk ook Het is eindelijk herfst! Dit zijn de leukste Tim Burton films voor op je halloweenlijstje Bekijk deze video » Aftellen naar Halloween! Bekijk de trailer van de nieuwe Goosebumps Bekijk deze video » Dit kun je dit Halloweenseizoen streamen op Disney+ Bekijk deze video » Vier de 30ste verjaardag van Hocus Pocus! Bekijk deze video » RTL Boulevard gemist? Roos Reedijk deelt Halloween huisdecoratietips Bekijk deze video » Halloween 2023: deze griezelfilms zijn leuk voor de hele familie! Bekijk deze video » Hilarische beelden: Daniëlle en Reinout Oerlemans verkleed als Jutta Leerdam en Jake Paul op Halloween Bekijk deze video » Nikkie de Jager ontdekt ultieme doodenge Halloween must-have (video) Bekijk deze video »
Nieuws :
Het is Halloween! Waar komt de griezeligste feestdag eigenlijk echt vandaan?

Actuele video's

Meer actuele video's