Zorgmedewerkers luiden de noodklok over personeelstekort in Op1: 'Rijden op een ravijn af'

Zorgmedewerkers luiden de noodklok over personeelstekort in Op1: 'Rijden op een ravijn af'

Donderdag 9 november 2023 om 14:19

Woensdagavond was er een speciale Op1-uitzending vanuit het Leids Universitair Medisch Centrum, waar honderden verpleegkundigen, verzorgenden en studenten een dringend beroep op de politiek deden: vergeet de zorg niet. Het zorgpersoneelstekort is namelijk enorm.

Tekst gaat verder onder de video's.

'Vinkentering'
‘Vinkentering’, noemt zorgmedewerker Ingrid de ballast van de administratieve werkzaamheden. "Ik kom uit Rotterdam," zegt ze, terwijl ze zich moet verantwoorden en een vinkje moet zetten. "En daar hebben wij een tering hekel aan." Het zetten van die vinkjes kost haar en haar collega's veel tijd. "Ik ben een derde van mijn werktijd kwijt," voegt Miranda toe.

Bekijk de fragmenten van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

<em>Zorgmedewerkers</em> luiden de noodklok over <em>personeelstekort</em> in <em>Op1</em>: 'Rijden op een ravijn af' Woensdagavond was er een speciale Op1-uitzending vanuit het Leids Universitair Medisch Centrum, waar honderden verpleegkundigen, verzorgenden en studenten een dringend beroep op de politiek deden: vergeet de zorg niet. Het zorgpersoneelstekort is namelijk enorm. Tekst gaat verder onder de video's. Veel zorgmedewerkers zijn te veel tijd kwijt aan administratieve werkzaamheden en dat gaat ten koste van de zorg. “Ik ben een derde van mijn werktijd kwijt”, vertelt zorgmedewerker Miranda. “Het is gewoon wantrouwen”, aldus @MJSchalij. #Op1 #MAX pic.twitter.com/ZKMRaA4hHm— Op1 (@op1npo) November 8, 2023 Verpleegkundige Daphne Nobels heeft een oproep voor de politiek. “Ik wil ze vertellen dat ze ervoor moeten zorgen dat we als maatschappij de zorg gaan dragen en gaan waarderen”, zegt ze. #Op1 #MAX pic.twitter.com/RYR9L8wHuq— Op1 (@op1npo) November 8, 2023 Zorg die volledig vastloopt. In ziekenhuizen, in de thuiszorg en in de verpleeghuizen is het dagelijks voelbaar “Als we nu niets doen, rijden we op een ravijn af”, zegt Aad de Groot van DSW-verzekeringen. #Op1 #MAX pic.twitter.com/q4ETdhF1x9— Op1 (@op1npo) November 8, 2023 'Vinkentering'‘Vinkentering’, noemt zorgmedewerker Ingrid de ballast van de administratieve werkzaamheden. "Ik kom uit Rotterdam," zegt ze, terwijl ze zich moet verantwoorden en een vinkje moet zetten. "En daar hebben wij een tering hekel aan." Het zetten van die vinkjes kost haar en haar collega's veel tijd. "Ik ben een derde van mijn werktijd kwijt," voegt Miranda toe. Bekijk de fragmenten van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv. Bekijk ook HLF8 gemist? 'Domotica': vervangt straks techniek de menselijke hulp in de zorg? Bekijk deze video » Zien: agressie in de zorg moet harder worden aangepakt Bekijk deze video »
Talkshow :

Actuele video's

Meer actuele video's