VVD-leider Dilan Yesilgöz stelt stemming spreidingswet uit: 'Helemaal niet zo gek'

VVD-leider Dilan Yesilgöz stelt stemming spreidingswet uit: 'Helemaal niet zo gek'

Wednesday 13 December 2023 om 21:08

Woensdagavond zal de Tweede Kamer niet stemmen over een controversiële oproep van de partijen die momenteel onderhandelen over kabinetsdeelname om de behandeling van de spreidingswet in de Eerste Kamer voorlopig uit te stellen. Voorafgaand aan de stemmingen verklaarde VVD-leider Dilan Yesilgöz dat de motie op een later moment in stemming wordt gebracht.

Tekst gaat verder onder de video.

VVD-leider <em>Dilan Yesilgöz</em> stelt stemming <em>spreidingswet</em> uit: 'Helemaal niet zo gek' Woensdagavond zal de Tweede Kamer niet stemmen over een controversiële oproep van de partijen die momenteel onderhandelen over kabinetsdeelname om de behandeling van de spreidingswet in de Eerste Kamer voorlopig uit te stellen. Voorafgaand aan de stemmingen verklaarde VVD-leider Dilan Yesilgöz dat de motie op een later moment in stemming wordt gebracht. Tekst gaat verder onder de video. Boze reactiesYesilgöz gaf als reden hiervoor aan dat Frans Timmermans had verzocht om een oordeel van het kabinet over de oproep, die in de Kamer tot boze reacties leidde. De spreidingswet, bedoeld om asielzoekers beter over het land te kunnen verdelen, is eerder al aangenomen in de Tweede Kamer en wacht nu op behandeling in de senaat. Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Zien: VVD verliest 8 zetels, PVV stijgt naar 42 zetels in recentste peiling Maurice de Hond Bekijk deze video » Mona Keijzer: 'Dit ga ik in de Tweede Kamer doen namens de BBB' Bekijk deze video » Zien: dit is de opvolger van Lilian Marijnissen als SP-fractievoorzitter (video) Bekijk deze video »
Politiek :

Boze reacties
Yesilgöz gaf als reden hiervoor aan dat Frans Timmermans had verzocht om een oordeel van het kabinet over de oproep, die in de Kamer tot boze reacties leidde. De spreidingswet, bedoeld om asielzoekers beter over het land te kunnen verdelen, is eerder al aangenomen in de Tweede Kamer en wacht nu op behandeling in de senaat.

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's