Zien: VVD verliest 8 zetels, PVV stijgt naar 42 zetels in recentste peiling Maurice de Hond

Zien: VVD verliest 8 zetels, PVV stijgt naar 42 zetels in recentste peiling Maurice de Hond

Zien: <em>VVD</em> verliest 8 zetels, <em>PVV</em> stijgt naar 42 zetels in recentste peiling <em>Maurice de Hond</em> In de meest recente peiling van Peil.nl door Maurice de Hond krijgt de VVD een flinke tik met een verlies van 8 zetels. De PVV lijkt daarentegen te profiteren van de vastberaden houding van andere grote partijen: de partij wordt in de peiling de virtuele winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen, met 42 zetels en een nog grotere omvang. Tekst gaat verder onder de fragmenten. PVV + 5, BBB +3, NSC -1, VVD -8, GL-PvdA -3 in peiling Maurice na deze week. VVD hard onderuit, PVV en BBB stijgen. #Maurice pic.twitter.com/Y1meT6iIoi— Caroline van der Plas (@lientje1967) December 2, 2023 Historisch mooi ? pic.twitter.com/a4HCUn2cfk— Geert Wilders (@geertwilderspvv) December 2, 2023 InleverenOok andere politieke partijen moeten zetels inleveren. Zo daalt PvdA/GroenLinks, de op één na grootste partij, met 3 zetels naar 22. NSC, geleid door Pieter Omtzigt, verliest één zetel en komt uit op 19. Opvallend is dat D66, ondanks een aanzienlijk verlies tijdens de verkiezingen en een gemiste zetel na hertelling op vrijdag, in de peiling twee zetels erbij krijgt. Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Lale Gül: 'Hierom stemmen veel moslims PVV' (WNL op Zondag) Bekijk deze video » TikTok-nummer over PVV-leider Geert Wilders gaat viraal: 'Sigrid kom naar mij toe' Bekijk deze video » Wilders vastberaden: onderhandelingen met VVD, NSC en BBB 'op wat voor manier dan ook' op de agenda Bekijk deze video »
Politiek :
Sunday 3 December 2023 om 17:38

In de meest recente peiling van Peil.nl door Maurice de Hond krijgt de VVD een flinke tik met een verlies van 8 zetels. De PVV lijkt daarentegen te profiteren van de vastberaden houding van andere grote partijen: de partij wordt in de peiling de virtuele winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen, met 42 zetels en een nog grotere omvang.

Tekst gaat verder onder de fragmenten.

Inleveren
Ook andere politieke partijen moeten zetels inleveren. Zo daalt PvdA/GroenLinks, de op één na grootste partij, met 3 zetels naar 22. NSC, geleid door Pieter Omtzigt, verliest één zetel en komt uit op 19. Opvallend is dat D66, ondanks een aanzienlijk verlies tijdens de verkiezingen en een gemiste zetel na hertelling op vrijdag, in de peiling twee zetels erbij krijgt.

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's