Rob Goossens over uitspraak kort geding Royce de Vries tegen AD: "Inperking van de persvrijheid"

Rob Goossens over uitspraak kort geding Royce de Vries tegen AD: "Inperking van de persvrijheid"

<em>Rob Goossens</em> over uitspraak kort geding <em>Royce de Vries</em> tegen AD: &quot;Inperking van de persvrijheid&quot; De rechter deed vandaag uitspraak in het kort geding dat Royce de Vries aanspande om publicatie van gelekte opnames tegen te houden. Deze zouden gaan over presentator Khalid Kasem die zoveel jaar geleden in zijn hoedanigheid als advocaat zich aan omkoping schuldig zou hebben gemaakt. Inperking van de persvrijheidBescherming van de rechten van anderen en het voorkomen van de verspreiding van vertrouwelijke mededelingen wegen zwaarder dan het belang van de persvrijheid. De rechtbank Amsterdam heeft daarom het Algemeen Dagblad een hoogst uitzonderlijke publicatiebeperking opgelegd. In RTL Boulevard windt Rob Goossens zich hierover op. "Dit is natuurlijk inperking van de persvrijheid", aldus Rob. Het panel discussieert over de kwestie en of er alternatieve publikatiemogelijkheden bestaan. Bekijk het fragment van RTL Boulevard hierboven. Je kan alle uitzendingen en fragmenten van RTL Boulevard terugkijken bij Gids.tv. Bekijk ook RTL Boulevard: 'Nabil B. besprak criminele wraakacties vanuit gevangenis' (video) Bekijk deze video » 538 Ochtendshow-dj Tim Klijn wint Gouden RadioRing: "Waanzinnig trots en blij" Bekijk deze video » Vrouw Wilfred Genee is ondanks misgrijpen Gouden RadioRing enorm trots op hem als journalist Bekijk deze video »
Entertainment :
Rob Goossens over uitspraak kort geding Royce de Vries tegen AD: "Inperking van de persvrijheid"
Vrijdag 26 januari om 20:14

De rechter deed vandaag uitspraak in het kort geding dat Royce de Vries aanspande om publicatie van gelekte opnames tegen te houden. Deze zouden gaan over presentator Khalid Kasem die zoveel jaar geleden in zijn hoedanigheid als advocaat zich aan omkoping schuldig zou hebben gemaakt.

Inperking van de persvrijheid
Bescherming van de rechten van anderen en het voorkomen van de verspreiding van vertrouwelijke mededelingen wegen zwaarder dan het belang van de persvrijheid. De rechtbank Amsterdam heeft daarom het Algemeen Dagblad een hoogst uitzonderlijke publicatiebeperking opgelegd. In RTL Boulevard windt Rob Goossens zich hierover op. "Dit is natuurlijk inperking van de persvrijheid", aldus Rob. Het panel discussieert over de kwestie en of er alternatieve publikatiemogelijkheden bestaan.

Bekijk het fragment van RTL Boulevard hierboven. Je kan alle uitzendingen en fragmenten van RTL Boulevard terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's