Zien: Ierland gaat viraal met songfestival act Bambie Thug, bekijk de originele inzending hier!

Zien: Ierland gaat viraal met songfestival act Bambie Thug, bekijk de originele inzending hier!

Dinsdag 13 februari om 21:30

Nadat Finland met een originele act een grote publiekslieveling was lijkt het tijdperk van creatieve en verfrissende acts weer teruggekeerd. Na jaren van ballads lijkt rock bij festival weer gewaardeerd te worden na onder andere de winst van de Italianen Maneskin. Ierland lijkt van allebei de landen een beetje afgekeken te hebben en brengen een 'Gothic' rock nummer naar het muziekfestijn met hun inzending Bambie Thug.

Doomsday Blue
Het nummer van Bambie Thug heet 'Doomsday Blue' en gaat volgens de zangeres over het leven met een gebroken hart. Thug haalt haar inspiratie onder andere uit hekserij en bespreekt vaak heftige onderwerpen in haar muziek zoals drugsverslaving. De schrijvers van het nummer, waaronder Thug, noemen het lied "genre-defying" en zeggen dat ze zoveel mogelijk muziekgenres in het nummer hebben verwerkt.

Hekserij
Een origineel onderdeel van het nummer is dat er spreuken in verwerkt zitten. Zoals de spreuk "Avada Kedavra", die afkomstig is uit de Harry Potter- franchise.

Reacties
Het optreden krijgt uiteenlopende reacties. Tot nu toe staat het nummer vrij hoog in de eerste rankings, al moeten veel landen hun nummers nog aankondigen. Vooral gelovigen in Ierland lijken een probleem te hebben met de act.

Bekijk hieronder de inzending van Ierland.

Zien: <em>Ierland</em> gaat viraal met songfestival act <em>Bambie Thug</em>, bekijk de originele inzending hier! Nadat Finland met een originele act een grote publiekslieveling was lijkt het tijdperk van creatieve en verfrissende acts weer teruggekeerd. Na jaren van ballads lijkt rock bij festival weer gewaardeerd te worden na onder andere de winst van de Italianen Maneskin. Ierland lijkt van allebei de landen een beetje afgekeken te hebben en brengen een 'Gothic' rock nummer naar het muziekfestijn met hun inzending Bambie Thug. Doomsday BlueHet nummer van Bambie Thug heet 'Doomsday Blue' en gaat volgens de zangeres over het leven met een gebroken hart. Thug haalt haar inspiratie onder andere uit hekserij en bespreekt vaak heftige onderwerpen in haar muziek zoals drugsverslaving. De schrijvers van het nummer, waaronder Thug, noemen het lied "genre-defying" en zeggen dat ze zoveel mogelijk muziekgenres in het nummer hebben verwerkt. HekserijEen origineel onderdeel van het nummer is dat er spreuken in verwerkt zitten. Zoals de spreuk "Avada Kedavra", die afkomstig is uit de Harry Potter- franchise. ReactiesHet optreden krijgt uiteenlopende reacties. Tot nu toe staat het nummer vrij hoog in de eerste rankings, al moeten veel landen hun nummers nog aankondigen. Vooral gelovigen in Ierland lijken een probleem te hebben met de act. Bekijk hieronder de inzending van Ierland. Bekijk ook Tweevoudig Eurovisie Songfestival-winnares Loreen over Joost Klein: "Ik geloof in hem" Bekijk deze video » Shownieuws: ziet Songfestival-queen Loreen een duet met Gerard Joling zitten? Bekijk deze video » Shownieuws: gaat deze Nederlandse zangeres voor Duitsland naar het Songfestival? (video) Bekijk deze video » Finland Songfestival 2024: Windows95man - No Rules! Bekijk deze video » Italië Songfestival 2024: Angelina Mango - La noia Bekijk deze video » Engeland Songfestival 2024: Olly Alexander - Dizzy Bekijk deze video »
Entertainment :
Zien: Ierland gaat viraal met songfestival act Bambie Thug, bekijk de originele inzending hier!

Actuele video's

Meer actuele video's