Casper van Eijck: 'Als je je alvleesklier voelt dan is het over het algemeen mis' (De Oranjezondag)

Casper van Eijck: 'Als je je alvleesklier voelt dan is het over het algemeen mis' (De Oranjezondag)

Casper van Eijck: 'Als je je alvleesklier voelt dan is het over het algemeen mis' (<em>De Oranjezondag</em>) Chirurg en hoogleraar Casper van Eijck, die zich al jarenlang inzet voor mensen met alvleesklierkanker en bezig is met een nieuwe behandelmethode, sprak zondagavond bij De Oranjezondag over de veelgeprezen docu Tegengif. Daarvoor werd hij vijf jaar gevolgd. 'Niet goed als je de alvleesklier voelt'Hélène Hendriks begint het gesprek met vragen over waar de alvleesklier precies zit, wat hij doet en wanneer je hem voelt. 'Ik hoop dat je hem nooit voelt want als je hem gaat voelen dan is het over het algemeen mis. En als je hem gaat voelen dan heb je meestal last van rugpijn', aldus Van Eijck. Bekijk het fragment van De Oranjezondag hierboven
TV :
Maandag 18 maart om 08:36

Chirurg en hoogleraar Casper van Eijck, die zich al jarenlang inzet voor mensen met alvleesklierkanker en bezig is met een nieuwe behandelmethode, sprak zondagavond bij De Oranjezondag over de veelgeprezen docu Tegengif. Daarvoor werd hij vijf jaar gevolgd.

'Niet goed als je de alvleesklier voelt'
Hélène Hendriks begint het gesprek met vragen over waar de alvleesklier precies zit, wat hij doet en wanneer je hem voelt. 'Ik hoop dat je hem nooit voelt want als je hem gaat voelen dan is het over het algemeen mis. En als je hem gaat voelen dan heb je meestal last van rugpijn', aldus Van Eijck.

Bekijk het fragment van De Oranjezondag hierboven

Actuele video's

Meer actuele video's