Donderdag in Op1: Angela de Jong met nabeschouwing Gouden Televizier-Gala

Donderdag in Op1: Angela de Jong met nabeschouwing Gouden Televizier-Gala
De gasten van donderdag 8 oktober

Kijktip :

Op donderdag 8 oktober worden de Televizier-Sterren en de Gouden Televizier-Ring weer uitgereikt in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Angela de Jong schuift aan in Op1 voor een uitgebreide nabeschouwing. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder video's.

De gasten in Op1 - donderdag 8 oktober

  • Het aantal coronagevallen blijft maar stijgen en dus dreigt het kabinet komende week opnieuw strengere maatregelen af te gaan kondigen. Maar zou er niet een veel structureler beleid moeten komen, met een plan waarin meer ruimte en vrijheid voor jongeren centraal staat? Econoom Robin Fransman en kinderarts en OMT-lid Károly Illy vinden van wel. Vanavond bij Op1 vertellen ze wat volgens hen het beste beleid zou zijn voor de toekomst.
  • Al jaren plaatsen speciaal getrainde politiemensen met gevaar voor eigen leven stiekem afluister- en videoapparatuur in de auto’s, huizen en kantoren van de grootste criminelen van Nederland. Oud-undercoveragent Marcel van de Ven onthult in zijn nieuwe boek ‘De Kooi’ hoe dat gaat. Vanavond schuift hij aan bij Op1 om over zijn ervaringen te vertellen.
  • Ook het Gouden Televizier-Ring Gala zal vanavond weer in de ban zijn van het coronavirus. Bij Op1 spreken we de winnaar via een videoverbinding en AD-columnist en tv-recensent Angela de Jong schuift aan. Zij kijkt voor ons naar dit Gala, dat anders zal zijn dan ooit tevoren.
  • Krijgen we voor het eerst in de geschiedenis een presidentieel debat via een videoverbinding? De kans zit erin, want de coronabesmetting van Donald Trump maakt een debat zoals we dat gewend zijn tussen hem en zijn uitdager Joe Biden moeilijk. Journalist en Amerika-kenner Rick Nieman schuift aan bij Op1 met het laatste nieuws over Amerika.
  • Rechtbankverslaggever van de Telegraaf Saskia Belleman is vandaag aanwezig bij de vijfde zittingsdag in de zaak Nicky Verstappen. Verdachte Jos B. hoorde daar de strafeis van het OM tegen hem: 15 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Volgens de officier is er namelijk onomstotelijk bewijs om hem als dader aan te wijzen, maar zijn advocaat denkt daar anders over. Vanavond bij Op1 vertelt Belleman over de zitting.

Presentatie
Op1 wordt op donderdag 8 oktober gepresenteerd door Jort Kelder en Welmoed Sijtsma.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV