Angstaanjagende thriller Red Dragon vrijdag te zien op Net5

Angstaanjagende thriller Red Dragon vrijdag te zien op Net5
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

Anthony Hopkins zette in 1991 één van de meest gevreesde schurken uit de filmgeschiedenis neer in The Silence of the Lambs: dr. Hannibal Lecter. Na het enigszins teleurstellende Hannibal (2001) maakte Lecter opnieuw een comeback in het beter geslaagde Red Dragon. Deze film is vrijdag te zien op Net5 en je kunt Red Dragon streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
FBI-agent Will Graham neemt ontslag nadat hij ternauwernood aan de dood is ontsnapt tijdens de arrestatie van serial killer Hannibal Lecter. Jaren later aanvaardt hij, tegen zijn zin, medewerking te verlenen aan een onderzoek naar een reeks akelige moorden. Al snel komt hij tot het besef dat deze seriemoordenaar alleen gepakt kan worden door diens denkwereld te doorgronden. Daarvoor moet hij een al even briljante en gestoorde psychopaat te ondervragen. En wie is er een betere keuze dan de inmiddels achter slot en grendel opgesloten Lecter?

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Nee, aan The Silence of the Lambs kan Red Dragon niet tippen - dat kunnen maar weinig films. Niettemin zet regisseur Brett Ratner met deze film een solide en bij vlagen angstaanjagende thriller neer, die uiteraard weer kan bouwen op een geweldige acteerprestatie van Anthony Hopkins. Hij hoeft het echter niet alleen te doen: Rattner verzamelde een waanzinnige sterrencast om hem heen, met onder anderen Edward Norton, Ralph Fiennes, Harvey Keitel, Emily Watson, Mary-Louise Parker én Philip Seymour Hoffman. Het acteerwerk is dus regelmatig om je vingers bij af te likken, en dat is maar goed ook, want het verhaal is niet altijd even interessant.

Cast
Naast Edward Norton (Motherless Brooklyn) en Anthony Hopkins (The Two Popes) zijn ook Ralph Fiennes (The Grand Budapest Hotel), Harvey Keitel (The Irishman) en Emily Watson (Chernobyl) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Brett Ratner (Rush Hour).

Red Dragon (2002) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op vrijdag 6 november om 22.55 uur te zien op Net5. Genre: misdaad, thriller. Speelduur: 124 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV