Vanavond op tv: Sterren op het Doek met Clairy Polak, The Sandhamn Murders en meer

Vanavond op tv: Sterren op het Doek met Clairy Polak, The Sandhamn Murders en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 28 november

Kijktip :

Vanavond wordt er een nieuwe aflevering uitgezonden van Sterren Op Het Doek, en deze keer wordt Clairy Polak geschilderd door verschillende kunstenaars. Maar je kunt ook kijken naar een gloednieuw seizoen van The Sandhamn Murders, of de actiefilm The Dark Knight Rises. En er worden ook interessante documentaires uitgezonden… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 28 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Actiefilm: The Dark Knight Rises

Veronica
20:00 uur

In The Dark Knight Rises is het acht jaar geleden sinds Batman in de duisternis verdween. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City de kop ingedrukt. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker is echter de opkomst van Bane, een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar het is nog maar de vraag of Batman het kan winnen van Bane.

The Sandhamn Murders: start seizoen 4

NPO 3
20:30 uur

Vanavond start het vierde seizoen van de Zweedse misdaadserie The Sandhamn Murders. Elke zaterdag zijn om 20:25 uur dubbele afleveringen te zien op NPO 3. Aan het einde van het schoolseizoen is de animo om te feesten groot onder de schoolgaande jeugd. De politie krijgt argwaan nadat een van de feestgangers op verdachte wijze om het leven komt en begint een grondig onderzoek. Dan raakt officier van Justitie Nora Linde er persoonlijk bij betrokken en lopen de spanningen snel op. Rechercheur Alexander Forsman is nieuw op Sandhamn en moet meteen aan de bak.

Sterren op het Doek: Clairy Polak

NPO 2
20:40 uur

Deze week is journaliste en radio- en televisiepresentatrice Clairy Polak te gast in Sterren op het Doek. Terwijl Clairy Polak wordt geportretteerd, praat ze met presentator Özcan Akyol over het opgroeien met een vader in de spotlights en de verwoestende werking van een ziekte binnen een relatie. Clairy Polak wordt door drie kunstenaars geportretteerd in haar geboortestad Amsterdam. Aan het einde van de aflevering mag ze één schilderij kiezen en mee naar huis nemen. De overige doeken worden geveild voor het goede doel dat ze heeft uitgekozen.

Docu: Het verhaal van 50 jaar Toppop

NPO 3
22:55 uur

Het is dit jaar 50 jaar geleden dat de allereerste aflevering van Toppop uitgezonden werd. De documentaire Het verhaal van 50 jaar Toppop is een terugblik op dit unieke muziekprogramma. Toppop was het legendarische Nederlandse muziekprogramma, waar wekelijks artiesten uit binnen- en buitenland kwamen optreden. Queen, Whitney Houston, David Bowie, Michael Jackson samen met The Jacksons, Elton John, allemaal zijn ze te gast geweest bij Toppop. Voor Nederlandse artiesten was Toppop ook een must. Onder anderen BZN, Golden Earring, Het Goede Doel, The Cats, Doe Maar en Frank Boeijen waren allemaal kind aan huis in de Toppop-studio. Toppop werd gepresenteerd door Ad Visser en 50 jaar na de eerste uitzending blikt hij terug, samen met onder anderen bedenker Rien van Wijk, danseres Penney de Jager, latere presentatrice Leonie Sazias, de regisseur, decorbouwers en artiesten.

Docu: Raquel van Haver - De vrouwen van mijn land

NPO 2
23:10 uur

De documentaire Raquel van Haver - De vrouwen van mijn land gaat over kunstenaar Raquel van Haver, die voor haar nieuwe expositie in haar mistige adoptiegeschiedenis duikt. Hét schildertalent van dit moment heeft behoefte aan sterke, vrouwelijke rolmodellen en reist naar haar geboorteland Colombia. Daar ontmoet ze diverse sterke vrouwen die strijden voor sociale gelijkheid en die haar inspireren voor haar nieuwe serie schilderijen. Terug in Nederland begint Raquel aan een intensief schilderproces, waarbij ze de vrouwen afbeeldt als moderne Mariafiguren, een ode aan de vrouwen van Colombia.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV