Vermakelijke actiefilm Air Force One dinsdag te zien op Veronica

Vermakelijke actiefilm Air Force One dinsdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Harrison Ford groeide in de jaren tachtig uit tot een wereldster dankzij de personages Han Solo (Star Wars) en Indiana Jones en vervolgens had hij de blockbusters voor het uitkiezen. In 1997 verscheen hij in het buitengewoon vermakelijke Air Force One, een lekkere over-the-top actiefilm. Je ziet 'm dinsdag op Veronica en je kunt Air Force One streamen via Google Play en iTunes.

Het verhaal
De Air Force One is het zwaarst bewaakte vliegtuig ter wereld. Wanneer president James Marshall, zijn familie en meerdere topambtenaren op weg naar huis zijn met het presidentiële toestel, wordt het gekaapt door radicale communisten onder leiding van Korshunov. Hij dreigt dat de passagiers een voor een worden vermoord als de gevangengenomen dictator van zijn land niet wordt vrijgelaten. Dan is het aan de president om de verantwoordelijkheid te nemen voor de veiligheid van iedereen aan boord. Maar dit gaat niet zonder slag of stoot.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Voor Air Force One zagen we nog nooit een Amerikaanse president met zulke vechtkwaliteiten. Natuurlijk stond Harrison Ford al bekend als actieheld, en dus stroopt hij ook in deze film de mouwen op om het eigen vege lijf te redden. Het is allemaal bijzonder ongeloofwaardig en aan logica ontbreekt het nogal in deze film, maar onderhoudend is het allemaal wél. Air Force One valt duidelijk in de categorie "verstand op nul en gáán", en als je dat eenmaal geaccepteerd hebt staat je een leuk filmavondje te wachten. Het geluid en de montage werden beloond met Oscarnominaties.

Cast
Naast Harrison Ford (Blade Runner 2049) en Gary Oldman (Mank) zijn ook Glenn Close (Hillbilly Elegy), Wendy Crewson (The Santa Clause) en William H. Macy (Fargo) te zien in Air Force One. Deze film is geregisseerd door Wolfgang Petersen (Das Boot).

Air Force One (1997) wordt beoordeeld met een 6,5 op IMDb en is op dinsdag 20 juli om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: actie, thriller. Speelduur: 124 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV