Indrukwekkende actiethriller Sicario zie je donderdag 24 februari op RTL 7

Indrukwekkende actiethriller Sicario zie je donderdag 24 februari op RTL 7
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

De Canadese topregisseur Denis Villeneuve werd onlangs op beschamende wijze overgeslagen bij de Oscarnominaties, want velen hadden een Beste Regie-nominatie verwacht voor zijn meesterwerk Dune. Zijn reputatie staat echter nog fier overeind. Eerder maakte hij bijvoorbeeld indruk met Sicario. Deze actiethriller is donderdag te zien op RTL 7 en je kunt Sicario streamen via Netflix en Pathé Thuis.

Het verhaal
De FBI-agente Kate wordt uitgekozen door elite taskforce-ambtenaar Matt Graver om te helpen bij de escalerende oorlog tegen drugs. In het wetteloze grensgebied dat zich uitstrekt tussen de Verenigde Staten en Mexico gaat het team op een geheime missie onder leiding van Alejandro, een raadselachtige consultant met een twijfelachtig verleden. Om te kunnen overleven wordt Kate gedwongen om aan alles te twijfelen waar ze tot dan toe in heeft geloofd.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Alles wat regisseur Villeneuve de laatste jaren aanraakt lijkt te veranderen in goud. Dat levert een imposante reeks Hollywoodfilms op, met parels als Arrival (2016) en Blade Runner 2049 (2017). Vlak daarvóór maakte hij grote indruk met de brute actiethriller Sicario. De drugsoorlog aan de grens met Mexico is al vaak een onderwerp geweest in Hollywood, maar Villeneuve slaagt er toch in hier een frisse draai aan te geven - bijvoorbeeld door voor een vrouwelijke hoofdrol te kiezen, ijzersterk vertolkt door Emily Blunt. De cast is sowieso uitstekend en de actie houdt je op het puntje van je stoel.

Cast
Naast Emily Blunt (A Quiet Place Part II) en Josh Brolin (Avengers: Infinity War) zijn ook Benicio del Toro (The French Dispatch), Daniel Kaluuya (Judas and the Black Messiah) en Jon Bernthal (King Richard) te zien in Sicario. Deze film is geregisseerd door Denis Villeneuve.

Sicario (2015) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is donderdag 24 februari om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: actie, misdaad, thriller. Speelduur: 121 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV