Vanavond op tv: nieuwe reeks Eus' Boekenclub, Andere Tijden Special over verzetsvrouw

Vanavond op tv: nieuwe reeks Eus' Boekenclub, Andere Tijden Special over verzetsvrouw
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 11 april

Kijktip :

Vanavond gaat een nieuwe reeks van Eus' Boekenclub van start op NPO 2, ter gelegenheid van de Boekenweek. Verder onder meer een Andere Tijden Special over een verzetsvrouw die verraden werd. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 11 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Eus' Boekenclub

NPO 2
19:50 uur

Ter gelegenheid van de Boekenweek is presentator Özcan Akyol vanaf vanavond terug met zijn programma Eus' Boekenclub. Schrijvers gaan met bekende lezers (zoals Dieuwertje Blok en Matthijs van Nieuwkerk) in gesprek over hun werk, huisband Lakshmi is er voor de muziek en ook het eenmanspubliek Stefano Keizers bevindt zich standaard in de studio. Verder een ontmoeting met een burgemeester die de kijker vertelt welke tekst grote indruk heeft gemaakt.

Andere Tijden Special: verzetsvrouwen en verraad

NPO 2
20:25 uur

Vanavond weer een Andere Tijden Special op NPO 2. In deze aflevering gaan we terug naar de Tweede Wereldoorlog en het verhaal van verzetsstrijders die worden verraden. Het is 3 september 1943. De Utrechtse studente Truus van Lier is zenuwachtig. Straks gaat ze de hoofdcommissaris van politie in haar stad doodschieten. Het is de NSB'er Gerard Kerlen, een handlanger van de Duitse bezetter. De aanslag lukt, maar Truus wordt verraden en gefusilleerd.

Uitstel van executie: illegaal wonen in chalet

RTL 4
20:30 uur

Vanavond helpen Martijn Krabbé en zijn team in het programma Uitstel van executie Robin en Rasha. Zij zijn ten einde raad en kunnen de hulp goed gebruiken, want de financiële problemen stijgen ze boven het hoofd. Robin en Rasha wonen samen met hun twee kinderen van drie en vijf al een jaar lang noodgedwongen en illegaal in een vakantiechalet. Over een week staat het gezin op straat.

Romantisch drama: A Star Is Born

NET 5
20:30 uur

Op Net5 is vanavond het aangrijpende romantische drama A Star Is Born te zien. De in verval geraakte countryzanger Jackson Maine ontdekt en wordt verliefd op de nog onbekende artiest Ally. Ze heeft haar droom om het te maken in de muziekwereld zo goed als opgegeven, tot Jack haar aanmoedigt om haar plek in de spotlights op te eisen. Wanneer dit lukt, begint hun liefdesrelatie echter scheurtjes te vertonen.

Biografisch drama: The Aviator

Spike
20:30 uur

Spike zendt vanavond het biografische drama The Aviator van Martin Scorsese uit. De film vertelt het verhaal van Howard Hughes, een beroemde vliegpionier én filmproducer die in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw zijn hoogtijdagen viert. Zijn werk is indrukwekkend, maar het leven van Hughes wordt steeds meer beheerste door zijn smetvrees, die hem in een neerwaartse spiraal brengt.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV