Vrijdag in Op1: Jacco van Giessen over de schietpartij in Alblasserdam

Vrijdag in Op1: Jacco van Giessen over de schietpartij in Alblasserdam
De gasten van Op1 van vrijdag 6 mei

Kijktip :

Vrijdagavond presenteren Jort Kelder en Welmoed Sijtsma de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op vrijdag 6 mei.

Lees verder onder de video's.

Onderwerpen van vrijdag 6 mei

  • Het is vandaag precies twintig jaar geleden dat Nederland werd opgeschrikt door de moord op Pim Fortuyn. Radio-dj Ruud de Wild was die dag ooggetuige en de allerlaatste die Fortuyn interviewde. Hij schuift vanavond aan bij Op1 samen met NRC-journalist Guus Valk, die een podcast over de politicus maakte, Arendo Joustra, die Fortuyn goed kende en Gijs Rademaker, die kan vertellen hoe belangrijk Fortuyn voor Nederland is geweest.

  • Op een zorgboerderij in Alblasserdam zijn bij een schietpartij een 34-jarige vrouw en een 16-jarig meisje om het leven gekomen. Twee anderen raakten zwaargewond. Vlak na de schietpartij is een man aangehouden en is het vuurwapen in beslag genomen. Verslaggever voor RTV Rijnmond Jacco van Giessen was als een van de eersten ter plaatse en vertelt vanavond bij Op1 wat er gebeurd is.

  • De 23-jarige Annemieke van Straalen was geschokt toen ze dinsdag hoorde dat in Amerika het federale recht op abortus misschien wordt afgeschaft. Ze kwam in actie en organiseert morgen een grote demonstratie op de Dam. Vanavond bij Op1 vertelt ze waarom ze dit niet voorbij kon laten gaan.

  • Westerse inlichtingen hebben een belangrijke rol gespeeld bij het doden van twaalf belangrijke Russische generaals en bij het laten zinken van het Russische vlaggenschip Moskva. In hoeverre escaleert de oorlog daarmee verder? En hoe groot is de rol van de Verenigde Staten? Dat bespreken we vanavond met chef politieke zaken van HCSS Han ten Broeke.

  • Er wordt dit weekend weer grote drukte verwacht op Schiphol. De luchthaven kampt met enorme problemen door personeelstekorten bij de beveiliging en de afhandeling van bagage en passagiers. Vliegmaatschappij Corendon wacht niet af en wijkt met 100.000 vliegvakanties uit naar vier Duitse luchthavens. Oprichter van de maatschappij Atilay Uslu vertelt vanavond bij Op1 over de chaos op Schiphol en het besluit van Corendon om uit te wijken naar andere vliegvelden.

  • ‘Hans Teeuwen’, zo heet de derde theatervoorstelling van Stefano Keizers. Hans komt er niet in voor, sterker, Stefano lijkt zichzelf ook wel moe. Drukt het succes te zwaar, voldoet hij teveel aan de verwachtingen van zijn publiek? Antwoorden vanavond aan tafel bij Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV