Serierecensie: Shantaram brengt Bombay Nights vol misdaad en avontuur met Charlie Hunnam

Serierecensie: Shantaram brengt Bombay Nights vol misdaad en avontuur met Charlie Hunnam
Van de makers Shameless en American Hustle

Film :

Vanaf 14 oktober is de serie Shantaram te zien op Apple TV+. Het mag duidelijk zijn: Charlie Hunnam is in topvorm in deze slowburner die zeer goed van start gaat met een ontsnapping uit gevangenis, een overval en een brand in de sloppenwijken van Mumbai. Lees hier de serierecensie van Shantaram.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Welcome to Bombay
In het jaar 1982 vlucht de ontsnapte gevangene Lin Ford de drukke straten van Bombay in om te verdwijnen. Hier helpt hij de armen en de verstotelingen van de stad met zijn medische achtergrond. Op zijn lange weg naar verlossing liggen onverwachte liefde, vriendschappen en frisse moed.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ 8,0

Deze serierecensie is gebaseerd op de eerste vier afleveringen van Shantaram.

Deze serie is een bewerking van de gelijknamige roman van Gregory David Roberts. Apple mag dan niet een lawine aan nieuwe films en series in première laten gaan op de streamingdienst (zoals bijvoorbeeld Netflix dat doet), maar wat er uit komt is meestal goed. Zo ook deze serie, die perfect weet hoe je drama, actie, misdaad en avontuur moet mixen in mooi gefilmde sfeer. Naast een uitstekende Charlie Hunnam is ook Alexander Siddig (Khader Khan) als meedogenloze schurk te zien. Er hangt ook liefde in de lucht met de mooie actrice Antonia Desplat (Karla). Een serie die het grote publiek zeker gaat waarderen. Vier sterren.

Cast
Naast Charlie Hunnam (True History of the Kelly Gang) en Antonia Desplat (The French Dispatch) zijn ook Richard Roxburgh (Elvis), Elektra Kilbey (Gossip), Sujaya Dasgupta (Shadow and Bone) en Shubham Saraf (Overlord) te zien in de deze serie. Deze productie is geregisseerd door Iain B. MacDonald (The Punisher).

Charlie Hunnam als Lin Ford in 'Shantaram'. Bron: Apple TV

Vanaf 14 oktober 2022 zijn de eerste drie afleveringen van de serie Shantaram te zien op Apple TV+. Genre: misdaad, actie,avontuur, drama. Elke aflevering duurt ongeveer 50 minuten. Aantal afleveringen: 12.

Actuele video's

Meer actuele video's