Dinsdag in Op1: over gelovig zijn als voetballer

Dinsdag in Op1: over gelovig zijn als voetballer
Dit zijn de gasten van Op1 van dinsdag 6 december

Kijktip :

Dinsdagavond presenteren Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op dinsdag 6 december.

Onderwerpen Op1 van dinsdag 6 december

  • Het gebeurt steeds vaker: profspelers die op het veld openlijk laten zien dat ze gelovig zijn. Spelers als Cody Gakpo, Hakim Ziyech, Jurriën Timber en Denzel Dumfries vertellen er regelmatig over en laten zien dat geloven op de grasmat tegenwoordig heel normaal is. Wat kan het geloof je brengen in een harde voetbalcultuur? We bespreken het met journalist Sander de Kramer en Excelsior-aanvoerder Redouan El Yaakoubi.

  • Oekraïne heeft verschillende militaire luchtmachtbases in Rusland aangevallen met drones. Niet eerder werd de strijd zo ver van de Oekraïense grens gevoerd. Wat betekent dit voor het verloop van de oorlog? We bespreken het met hoogleraar internationale betrekkingen Rob de Wijk.

  • Misplaatste grappen, handtastelijkheden of zelfs verkrachting. Eén op de twee vrouwen in Nederland krijgt te maken met grensoverschrijdend gedrag. In de documentaire Belaagd doet slachtoffer Karin Bosman een boekje open over haar ervaringen. Ze schuift vanavond aan samen Fleur Jongepier, die stopte als universitair docent vanwege grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer en de manier waarop haar werkgever daarmee om ging, en met regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag Mariëtte Hamer.

  • Hij verhuisde ruim een jaar geleden naar Dubai en nam afscheid van social media. Hoe gaat het nu met Gordon? De presentator is weer even in Nederland voor tv-opnames en schuift vanavond aan om te vertellen over zijn leven in Dubai en zijn nieuwe programma’s die deze winter verschijnen.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV