Recensie: Disney's Aladdin betovert kijkers opnieuw

Recensie: Disney's Aladdin betovert kijkers opnieuw
Animatieklassieker in nieuw live action-jasje met hoofdrollen van Will Smith en Marwan Kenzari

Film :

Op 22 mei 2019 gaat het nieuwe live action-avontuur Aladdin in première in de Nederlandse bioscopen. Als slechterik Jafar (Nederlander Marwan Kenzari) Aladdin de opdracht geeft om een betoverde lamp in een duistere grot te vinden, begint voor Aladdin een prachtige en spannende reis vol avontuur in de havenstad Agrabah. Lees hier de filmrecensie van Aladdin.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Bring me the Lamp!
In Aladdin staat de gelijknamige straatjongen centraal, die verliefd wordt op de mooie prinses Jasmine. Met hulp van een blauwe geest verandert hij zichzelf in een prins om zo de ware liefde van de prinses te winnen. De bedriegende en duistere tovenaar Jafar probeert ondertussen echter de macht van de Sultan, de vader van Jasmine, over te nemen.

Mena Massoud en Naomi Scott in de nieuwe live-action film Aladdin

Beoordeling van Gids.tv
Het verhaal in deze nieuwe versie wijkt niet veel af van Disney's succesvolle animatiefilm Aladdin uit 1992. Het devies is: probeer de klassieke animatiefilm te vergeten en zo opnieuw verrast te worden door de live action-update van het sprookje. Het is even wennen om de zingende Will Smith als een computergeanimeerde geest over het doek te zien razen. Ook qua humor komt hij niet in de buurt van de tekenfilm, waarin de geest werd vertolkt door Robin Williams. Helaas wordt deze productie bovendien nooit zo sterk als bijvoorbeeld de live action-film The Jungle Book uit 2016. Wel is Aladdin rijk aan fraaie details, die soms betoverend mooi zijn. Een echte familiefilm voor jong en oud, die het best tot zijn recht komt op het witte doek.

Cast
Naast Will Smith (I Am Legend) en Marwan Kenzari (Murder on the Orient Express) zijn ook Naomi Scott (The 33) en Mena Massoud (Run This Town) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Guy Ritchie (Snatch).

Aladdin is vanaf 22 mei te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Avontuur, Familiefilm. Tijdsduur: 128 minuten. IMDb-score 6,3.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV