Geweldige misdaadavond op Veronica met Léon: The Professional en Carlito's Way

Geweldige misdaadavond op Veronica met Léon: The Professional en Carlito's Way
Twee filmklassiekers achter elkaar

Kijktip :

Vanavond (woensdag 10 juli) heeft Veronica een prachtige misdaadavond in petto voor de filmliefhebber, met twee klassiekers uit de jaren negentig in de programmering. Eerst is het genieten met Léon: The Professional, en voor de mensen die nog niet naar bed willen is er nog Carlito's Way.

Léon: The Professional (1994, IMDb ★ 8,6)
Om 20.30 uur beginnen we met deze schitterende misdaadfilm van de Franse regisseur Luc Besson. In New York staan twee personages centraal: het 12-jarige meisje Mathilda Lando (gespeeld door Natalie Portman), wiens hele familie is vermoord door een corrupte agent, en de Franse huurmoordenaar Léon Montana (Jean Reno). Het meisje roept zijn hulp in om wraak te nemen op de corrupte agent, heerlijk overdreven gespeeld door Gary Oldman. Het leidt tot een bij vlagen ontroerende film vol actie en humor.

Léon: The Professional is op woensdag 10 juli om 20.30 uur te zien op Veronica.

Al Pacino in Carlito's Way

Carlito's Way (1993, IMDb ★ 7,9)
Direct na Léon: The Professional begint de gangsterfilm Carlito's Way, het officieuze vervolg op Scarface. Al Pacino speelt opnieuw de hoofdrol, en Brian De Palma nam wederom plaats op de regiestoel. Pacino speelt Carlito Brigante, die met dank aan zijn louche advocaat David Kleinfeld (Sean Penn) vervroegd vrij komt. De voormalige gangster wil zijn leven beteren, maar al snel zit hij weer in de criminaliteit door een mislukte drugsdeal. Als Carlito wordt overgehaald om een nachtclub over te nemen, brengt hij zichzelf steeds verder in de problemen.

Carlito's Way is op woensdag 10 juli om 23.10 uur te zien op Veronica.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV