Netflix-recensie: The Laundromat geeft je een inzicht in de complexe wereld van de financiële misdaad

Netflix-recensie: The Laundromat geeft je een inzicht in de complexe wereld van de financiële misdaad
Over de Panama Papers met Meryl Streep

Film :

Op 18 oktober heeft Netflix de nieuwe film The Laundromat toevoegd aan de filmbibliotheek. Regisseur Steven Soderbergh (Traffic) trekt een blik hollywoodacteurs open om in 'jip en janneke-taal' een ingewikkelde les financiële fraude te geven. Lees hier de Netflix-recensie van The Laundromat.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Panama Papers in de dop
Het grootste gedeelte van het verhaal gaat over Ellen Martin (Meryl Streep), een daadwerkelijk onschuldig slachtoffer. Wanneer haar echtgenoot overlijdt in een bootongeluk tijdens een vakantie, blijkt de verzekering van de booteigenaar een aantal maal te zijn doorverkocht en te zijn geëindigd bij een bedrijf dat helemaal niet bestaat. In plaats van eieren voor haar geld te kiezen, blijft de naïeve en doortastende Ellen graven.

Gary Oldman en Antonio Banderas in de film 'The Laundromat'

Beoordeling van Gids.tv
Het advocatenkantoor van Mossack en Fonseca sloot vorig jaar maart zijn deuren, twee jaar na het lekken van de Panama Papers. Een enorm schandaal, waaruit bleek dat veel bedrijven en personen hun geld onderbrachten in Panama en andere belastingparadijzen, om zo belasting te ontwijken. Vele overheidsfunctionarissen, atleten en sterren zoals Jackie Chan en Simon Cowell stond op de lijst. Is deze Netflix film het kijken waard: ja en nee. Wel omdat je een gemakkelijk inzicht krijgt in wat dit grote schandaal eigenlijk doet met mensen. Ondanks een topcast, die overigens ook je huiskamer in praten (erg wennen) en een zeer slecht en dwingend einde, is deze film uiteindelijk toch een grote afknapper. Twee sterren, want de film (en zeker het einde) gaat niet iedereen goed vinden.

Cast
Naast Meryl Streep (Mary Poppins Returns) en Antonio Banderas (Dolor Y Gloria) zijn ook Gary Oldman (Darkest Hour) en Matthias Schoenaerts (Red Sparrow) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Steven Soderbergh (Oceans Eleven).

The Laundromat is vanaf 18 oktober 2019 te zien op Netflix. Genre: Drama, Komedie. Tijdsduur: 96 minuten. IMDb-score: 6,3.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV