Keiharde actie-sciencefictionfilm Dredd zaterdag te zien op Veronica

Keiharde actie-sciencefictionfilm Dredd zaterdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Voordat Alex Garland zich vestigde als een uitstekende regisseur met Ex Machina (2015) en Annihilation (2018) had hij al naam gemaakt met zijn originele scenario's. Zo schreef hij onder meer de uitstekende sci fi-film Dredd, die zaterdag te zien is op Veronica. Je kunt Dredd streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Dredd neemt ons mee naar de ruige straten van Mega City One, een eenzame oase van quasi-beschaving op de vervloekte aarde. Judge Dredd is de meest gevreesde rechter van de Straatrechters, met de macht om de wet te handhaven, overtreders te bestraffen en hen – indien nodig – ter plekke te executeren. Hij neemt het samen met de aspirant-rechter Cassandra Anderson, die paranormale krachten bezit, op tegen Ma-Ma, het hoofd van een drugsbende die handelt in een nieuwe drug die de realiteitszin aantast en zich schuilhoudt in een enorm flatgebouw genaamd Peach Trees.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Net als veel andere science fiction-films is Dredd indrukwekkend vanwege de technische aspecten: het geluid is fantastisch, net als het production design (de sets), de kostuums en de special effects. Gelukkig bevat de film ook een goed doortimmerd verhaal, met dank aan Garland, die het baseerde op de stripboeken van John Wagner en Carlos Ezquerra. Vóór Dredd schreef Garland onder meer aan de eveneens fantastische films 28 Days Later (2002) en Sunshine (2007), beide geregisseerd door Danny Boyle.

Cast
Naast Karl Urban (Thor: Ragnarok) en Olivia Thirlby (United 93) zijn ook Lena Headey (Game of Thrones) en Wood Harris (Creed) te zien in Dredd. Deze film is geregisseerd door Pete Travis.

Dredd (2012) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is zaterdag 24 september om 22.10 uur te zien op Veronica. Genre: actie, science fiction. Speelduur: 95 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV