Legendarische horrorklassieker The Exorcist vrijdag te zien op Veronica

Legendarische horrorklassieker The Exorcist vrijdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Weinig horrorfilms hebben zo'n klassieke status als The Exorcist. De film was in 1973 op meerdere vlakken baanbrekend; zo was het de eerste keer dat een horrorfilm een Oscarnominatie voor Beste Film kreeg. De klassieker is vrijdag te zien op Veronica en je kunt The Exorcist streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Het verhaal
Wanneer het meisje Regan (gespeeld door Linda Blair) ziek wordt en zich steeds vreemder gaat gedragen, staan alle dokters voor een raadsel. Wat mankeert haar? Regans alleenstaande moeder Chris (Ellen Burstyn) wordt wanhopig. Er lijken bovennatuurlijke krachten in het spel te zijn. Ten einde raad richt ze zich tot de jonge pastoor Damien Karras (Jason Miller), die het vermoeden heeft dat Regan bezeten is door de duivel. Karras schakelt de hulp in van duivelsuitdrijver Lankester Merrin (Max von Sydow). De twee moeten een bovenmenselijk gevecht aangaan met het kwaad dat zich in het meisje heeft genesteld.

Ongekend spannend
Toen The Exorcist in 1973 in de bioscoop uitkwam, groeide het al snel uit tot één van de eerste moderne blockbusters. De hype was enorm: sommige mensen in de VS reden meer dan honderd kilometer naar de dichtsbijzijnde bioscoop, om vervolgens vijf tot zeven uur in de rij te staan om de film te zien. Ook deden diverse verhalen de ronde over tientallen bezoekers die flauwvielen tijdens de film. Geen verrassing, want The Exorcist is ook nu nog ongekend spannend. Tien Oscarnominaties kreeg de film, eveneens ongekend voor een horrorfilm, waarvan er twee werden verzilverd: Beste Aangepaste Scenario en Beste Geluid.

The Exorcist (1973) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op vrijdag 5 juni om 23.05 uur te zien op Veronica.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV