Prachtig en heftig filmdrama Flight zie je dinsdag 6 juli op RTL 7

Prachtig en heftig filmdrama Flight zie je dinsdag 6 juli op RTL 7
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Keer op keer bewijst Denzel Washington dat hij één van de beste Hollywoodacteurs van de laatste veertig jaar is. In 2012 maakte hij opnieuw indruk in de prachtige dramafilm Flight, waarvoor hij een Oscarnominatie voor Beste Acteur kreeg. De film is dinsdag te zien op RTL 7 en je kunt Flight streamen via onder meer Netflix en Amazon Prime.

Het verhaal
Na een wilde avond gaat de geroutineerde piloot Whip Whitaker met een kater aan het werk. Door technische problemen komt het vliegtuig in problemen, maar de ervaren Whip weet een spectaculaire noodlanding te maken. Door het neerstortende toestel veilig te landen redt hij de levens van vrijwel alle passagiers. Whip wordt onthaald als een ware held, maar na verloop van tijd ontstaan er steeds meer vragen over wat er echt is gebeurd aan boord van het vliegtuig. En zo wordt Whip zelf het onderwerp van een diepgravend onderzoek.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Films over alcoholisme zijn er in alle soorten en maten, maar deze twist hadden we nog niet eerder gezien: een dronken piloot die ondanks zijn toestand tóch een heldendaad verricht. Washington zet de getroebleerde held op indrukwekkende wijze neer; hij balanceert vakkundig in het schemergebied tussen sympathie en verachting voor de hoofdpersoon. Regisseur Robert Zemeckis (Back to the Future, Forrest Gump) maakt er bovendien een spannend verhaal van, een paar jaar vóór Clint Eastwood al een soortgelijke film maakte met Sully (2016).

Cast
Naast Denzel Washington (Fences) en Don Cheadle (Avengers: Endgame) zijn ook Kelly Reilly (Sherlock Holmes) en John Goodman (10 Cloverfield Lane) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Robert Zemeckis (The Witches).

Flight (2012) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op dinsdag 6 juli om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: drama. Speelduur: 138 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Prachtig en heftig filmdrama Flight zie je dinsdag 6 juli op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV