Aflevering Classic Albums over Amy Winehouse - Back to Black zaterdag op NPO 3

Aflevering Classic Albums over Amy Winehouse - Back to Black zaterdag op NPO 3
Terugblik op legendarische plaat

Kijktip :

Zaterdagavond (21 november) is er op NPO 3 een aflevering van de documentaireserie Classic Albums te zien. In dit programma worden beroemde albums uit de muziekgeschiedenis nauwkeurig onder de loep genomen, en dit keer is dat het veelgeprezen album Back to Black van Amy Winehouse.

Classic Albums over Back to Black van Amy Winehouse gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Internationaal icoon
Nadat haar debuutalbum Frank in 2003 al lovende recensies kreeg, veroverde Amy Winehouse met Back to Black in 2006 definitief het wereldtoneel. Nummers als 'Rehab', 'Love Is a Losing Game' en 'You Know I'm No Good' maakten van haar een internationaal icoon. De plaat haalde drie keer platinum en werd bekroond met vijf Grammy Awards, waaronder die voor Album van het Jaar. Het album ging bovendien meer dan acht miljoen keer over de toonbank.

Opmerkelijke talenten
Deze documentaire biedt nieuwe inzichten in de opmerkelijke talenten van Winehouse als singer-songwriter. We krijgen nooit eerder vertoond beeldmateriaal van de opnamesessies in Miami en New York te zien. Samen met de makers gaan we terug naar de studio's, waar gesproken wordt met producers Mark Ronson en Salaam Remi. Ook komen de Dap Kings, Tom Elmhirst, platenbaas Darcus Reese en Ronnie Spector aan het woord.

De documentaire Classic Albums: Amy Winehouse - Back to Black is op zaterdag 21 november om 22.40 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna Classic Albums: Amy Winehouse - Back to Black terugkijken bij Gids.tv.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Aflevering Classic Albums over Amy Winehouse - Back to Black zaterdag op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier