Vanavond op tv: Veronica Inside mét Wilfred Genee & MAX vakantieman

Vanavond op tv: Veronica Inside mét Wilfred Genee & MAX vakantieman
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 16 augustus

Kijktip :

Vanaf vanavond kunnen we weer gaan genieten van een nieuw seizoen van Veronica Inside, mét Wilfred Genee, die er gewoon weer bij is na heftige gebeurtenissen in zijn privé-leven. MAX Vakantieman besteedt aandacht aan de populariteit van varen en de filmklassieker Groundhog Day is te zien bij Veronica. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 16 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Avonturenfilm: Master and Commander, The Far Side of the World

NET 5
20:30 uur

Begin 1800 vaart de Britse kapitein Jack Aubrey op zijn geliefde schip de H.M.S. Surprise. Zijn schip wordt totaal onverwachts aangevallen door een oorlogsschip en zwaar gehavend wordt achtergelaten. Jack besluit het er niet bij te laten zitten en de achtervolging in te zetten. In de jacht op het oorlogsschip doorkruist hij twee oceanen. Het zou wel eens het einde kunnen betekenen van kapitein Aubrey en zijn mannen.

Terug: Veronica Inside

Veronica
20:30 uur

Een week na het einde van De Oranjezomer is het team van voetbalpraatprogramma Veronica Inside vanaf vanavond weer terug om het nieuwe voetbalseizoen te bespreken.

Opstelling
In de bekende opstelling bespreken Wilfred, Johan, René en wisselende (vaste) gasten de opvallendste ontwikkelingen op de Nederlandse en buitenlandse voetbalvelden.

Boskamp
Ook dit seizoen schuiven Jan Boskamp, Wim Kieft, Valentijn Driessen en Hans Kraay jr. weer regelmatig aan om mee te praten over het voetbal en de overige actualiteit.

MAX vakantieman: varen is populair

NPO 1
20:35 uur

Deze week in MAX vakantieman de populariteit van varen, het probleem van een definitieve boeking en een volledig mislukte groepsreis in Tanzania.

Drukte
Varen is ontzettend populair en dat betekent grote drukte op de Nederlandse wateren. Sjaak van Oosten, vaartoezicht bij de politie-eenheid Den Haag, geeft belangrijke tips.

Boeking
Als je een vakantie boekt en het is een definitieve boeking dat zit je er als consument gelijk aan vast. Met Frank Oostdam, directeur van de ANVR bespreken we dit probleem.

Incident
In 2019 gaat een groepsreis door het nationale park Selous in Tanzania goed mis. In hoeverre is een reisorganisatie verantwoordelijk bij een incident met grote gevolgen? We bespreken de zaak met letselschadejurist Maarten Klok, hij voerde de zaak namens de gedupeerden.

100 jaar jong: jetset-leven

SBS 6
21:25 uur

Gordon gaat in deze aflevering van 100 jaar jong langs bij (de inmiddels overleden) Ronny Huninck-Stokvis uit Sint-Oederode en Ferd Pasteels uit Eindhoven.

Make-up
Op haar oude dag is Ronny's uiterlijk nog steeds erg belangrijk. Ze draagt dagelijks make-up en haar haren zijn altijd piekfijn gekapt. Ronny leefde een jetset-leven waar menig mens alleen maar van kan dromen.

Zwitserland
Ze runde samen met haar, inmiddels overleden man, een succesvol confectiebedrijf en begaf zich in elitaire kringen. Ook had ze een appartement in Zwitserland, shopte in Parijs en borrelde met koningin Juliana. In haar koelkast ligt standaard een fles champagne koud.

Computer
In een vrijstaande woning in Eindhoven woont de goedlachse 100-jarige Ferd Pasteels. Ferd gaat mee met de tijd en zit graag achter zijn computer voor een potje patience of het beantwoorden van e-mails.

Pannenkoek
Hij doet zelf de was nog en heeft een eigen stichting. Gordon helpt Ferd met de boodschappen en bakt een lekker pannenkoekje mee.

Comedyfilm: Groundhog Day

Veronica
22:20 uur

De legendarische "wintercomedy" Groundhog Day, met Bill Murray, is maandag nog een keer te zien op Veronica.

Verhaal
Phil Connors is een chagrijnige weerman die naar Punxsutawney wordt gestuurd om daar het jaarlijkse Groundhog Day te verslaan. Als hij de volgende morgen wakker wordt, ontdekt hij dat hij steeds weer dezelfde Groundhog Day herbeleefd. Eerst gebruikt hij dit in zijn voordeel, maar dan komt het besef dat hij gedoemd is om de rest van zijn leven op dezelfde plek door te brengen.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV