Fantastisch comedydrama Intouchables vrijdag te zien op Net5

Fantastisch comedydrama Intouchables vrijdag te zien op Net5
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

Zelden kreeg een niet-Engelstalige film zó'n groot publiek als Intouchables in 2011. Pas negen jaar later viel er met Parasite weer een vergelijkbaar internationaal succes te noteren. De lach en de traan liggen in het geweldige Intouchables dicht bij elkaar, en dat levert een prachtige film op. Vrijdag zie je 'm op Net5 en je kunt Intouchables streamen via Pathé Thuis.

Het verhaal
Als gevolg van een ongeval gaat miljonair Philippe op zoek naar iemand om hem te helpen in het huishouden. Hij neemt een jonge man aan die opgegroeid is in de voorsteden van Parijs. Deze man - Driss - komt net uit de gevangenis en is totaal ongeschikt voor de baan. Samen zullen Philippe en Driss een middenweg moeten vinden tussen klassieke muziek en Earth, Wind and Fire of tussen een kostuum en het trainingspak...

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
Het is alweer tien jaar geleden dat Intouchables in de bioscoop verscheen, maar inmiddels mogen we de film een moderne klassieker noemen. Maar weinig niet-Engelstalige films kunnen tippen aan het succes van dit Franse comedydrama: een omzet van bijna 430 miljoen dollar, een Golden Globe- en BAFTA-nominatie en een blijvende populariteit die maar weinig niet-Engelstalige films gegeven is. Het is allemaal te danken aan het even ontroerende als grappige verhaal, de prachtige hoofdrollen van François Cluzet en Omar Sy en de inmiddels legendarische muziek van Ludovico Einaudi.

Intouchables (2011) wordt beoordeeld met een 8,5 op IMDb en is vrijdag 26 november om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: comedy, drama. Speelduur: 112 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fantastisch comedydrama Intouchables vrijdag te zien op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV