Recensie: Doctor Strange in the Multiverse of Madness is mix tussen chaos en "madness"

Recensie: Doctor Strange in the Multiverse of Madness is mix tussen chaos en "madness"
Cumberbatch blijft charismatische Strange

Film :

Vanaf woensdag 4 mei draait de nieuwe film Doctor Strange in the Multiverse of Madness in de Nederlandse bioscopen. Stephen Strange is terug en neemt een duik in een wereld die af en toe niet te volgen is, maar blijft verbazen. Lees hier de filmrecensie van Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Multiversum van de gekheid
Om een wereld te herstellen waarin alles verandert, zoekt Strange hulp bij zijn bondgenoot Wong, de Sorcerer Supreme, en de machtigste Scarlet Witch van de Avengers, Wanda. Maar er doemt een verschrikkelijke dreiging op over de mensheid en het hele universum die niet langer door hun macht alleen kan worden gedaan.

Bron: Marvel Studios

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 8,2

Je weet dat als je deze film binnenstapt, je het gekkenhuis binnenloopt. En dat is ook exact wat er gebeurd. Een groot compliment aan Sam Raimi, die zijn meesterlijke stijl in het hart en de ziel van deze film weet te knopen. Het persoonlijke verhaal zit hem meer in de rol van Wanda als in die van Strange en daarmee doet Marvel eigenlijk hetzelfde als in Avengers: Infinity War: de antagonist is even belangrijk dan de protagonist. Toch landt deze film een stuk minder goed dan laatstgenoemde, en dat is jammer. 4 sterren.

Cast
Naast Benedict Cumberbatch (The Power of the Dog) en Elizabeth Olsen (WandaVision) spelen ook Benedict Wong (Nine Days), Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave) en Rachel McAdams (Midnight in Paris) in deze film. Deze film is geregisseerd door Sam Raimi (Spider-Man).

Vanaf 4 mei 2022 is Doctor Strange in the Multiverse of Madness te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Superhelden, Fantasie, Actie. Tijdsduur: 126 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV