Documentaire Onze eeuwige strijd tegen het water dinsdag te zien op NPO 2

Documentaire Onze eeuwige strijd tegen het water dinsdag te zien op NPO 2
Zijn de Deltawerken bestand tegen zeespiegelstijging?

Kijktip :

Het gevecht met het water is in Nederland al eeuwen gaande. In 1997 werd het grootste huzarenstukje op dat gebied voltooid: de Deltawerken. Het oogst wereldwijd bewondering. In de documentaire Onze eeuwige strijd tegen het water onderzoekt Pieter Jan Hagens 25 jaar later of de Deltawerken ook toekomstbestendig zijn.

Onze eeuwige strijd tegen het water gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Verdedigingssysteem
Hagens laat zich rondleiden bij de Hollandsche IJsselkering, de Oosterscheldekering en de Maeslantkering in Rotterdam. Alledrie maken ze deel uit van de Deltawerken, ons verdedigingssysteem tegen hoog water uit zee. Hoe lang gaan ze technisch nog mee? Is er op de tekentafel al sprake van een Deltawerken 2.0?

Klimaatverandering
De belangrijkste vraag die de documentaire stelt is of de Deltawerken bestand zullen zijn tegen de gevolgen van klimaatverandering. Kunnen ze de veiligheid van Nederland blijven waarborgen als de zeespiegel stijgt? Onze eeuwige strijd tegen het water vertelt het verhaal hoe Nederlanders de zee hebben bedwongen en hoe de zee in de toekomst land zal heroveren.

De documentaire Onze eeuwige strijd tegen het water is dinsdag 10 mei om 20.25 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Onze eeuwige strijd tegen het water terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV